Rype foto pixabay

Nytt fra Rindal utmarkslag

2018 var et meget bra år for Rindal utmarkslag. Gode takseringer av rype og bra med fugl førte til et bra salg og et fint jaktår. Det var også et rekord år med tanke på fiskekortsalg, noe styret er meget god fornøyd med.

Predatorkonkurransen var som de forrige årene også en stor suksess.
 
76 rever, 18 grevlinger,135 skjærer, 44 ravner, 214 kråker, 21 mårer, 8 minker og 3 røyskatter etter 3 år er vi meget godt fornøyd med. Vi vil takke alle som bidrar i konkurransen.

Vi har besluttet å fortsette med takseringer fremover for å få bedre oversikt over rypebestanden i Rindal. Utfra takseringen setter vi startdato på jakta, samt kvoter.

I juni 2019 kjøper vi inn garn og annet fiskeutstyr for kultivering av fiskevann. Vi har slitt med å få i nok midler til dette prosjektet, så det kommer ikke til å bli innkjøpt noen ruser i første omgang. 50% av salget av fiskekort i 2019 vil gå til kultivering.

Utmarkslaget skal også høre om vi kan finne en til person til å gå oppsyn for å kontrollere fiske, jaktkort og sjekke at alt er på stell med jegeren/fiskeren.

Per Kåre Negård og Ola Syrstad gir seg i vervene sine etter lang og trofast tjeneste. Ingmund Halgunset går av som daglig leder i utmarkslaget, men blir heldigvis med oss i jaktutvalget.

I 2019 skal vi lage et nytt og oppdatert kart. Vi skal også høre med flere som ikke er med i utmarkslaget for å prøve å få med flere områder. Er du ikke medlem i dag men kunne tenkt deg å være med ? Ta kontakt med Nils Ivar Grøset på TLF 95278459.

Årskort øker med 200,- i 2019 og tredagers kort øker med 50,-

Utskiftinger:
Per Helge Pedersen kommer inn i styret og får ansvaret for fisk.
Morten Nergård tar over som nestleder i styret etter Per Kåre Negård.
Geir Negård tar over etter Ola Syrstad som leder i jaktutvalget. 
Bjørn Brekstad går inn i fiskestyret.

Styret:
Leder: Nils Ivar Grøset
Nest leder: Morten Negård
Styre medlem: Per Helge Pedersen
Styre Medlem: Erik Landsem
Styre Medlem: Magnar Almberg

Jaktutvalg:
Leder: Geir Nergård
Styre medlem: Lars Andreas Bolme
Styre medlem : Ingmund Halgunset

Fiskestyret:
Leder: Per Helge Pedersen
Medlem: Bjørn Brekstad 
Medlem: Ole Holten Røen
Medlem: Øyvind Solvik

 

 

Illustrasjonsfoto fra Pixabay