kommunevåpen

Nytt fra Rindal kommune

Stjernetårn, næringsutvikling og bredbånd er bare noe av det som er nytt på Rindal kommunes nettsider de siste dagene. 

Tirsdag 21. april inviterer Rindal Næringsforum og kommunen til stort lokalt næringsmøte i Rindalshuset. Tema er Hvordan samarbeider vi om næringsutvikling i Rindal i tida framover? Les program og utfyllende info her.

 

NTNU-studenter bygger stjernetårn i Rindal: Stjernekikkertårnet er ett av flere punkter for aktivitet og opplevelser langs Kulturstien. Tårnet blir liggende nær stien fra Vestre boligfelt ned til den planlagte nye brua ved Sunna. Det skal bygges i mai 2015 i et samarbeid med Fakultet for Arkitektur og Billedkunst ved NTNU i Trondheim. Rindals-Tre AS er engasjert til å hjelpe til. Les mer her.

 

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Nkom, lyser nå ut 110 millioner kroner i støtte til breibandsutbygging i distrikta. Kommunene kan søke, og formålet er breibandsutbygging i områder der kommersielle aktører ikke finner det lønnsomt å bygge ut breiband. Rindal kommune vurderer å søke om slike midler. Søknadsfristen er 15. mai. Ett av flere krav er at kommunens utbyggingsplaner først må ut på høring i en måned. Rindal kommune ønsker at alle innbyggere og virksomheter i hele bygda etter hvert skal få tilbud om høykapasitets breiband. I fjor søkte kommunen om midler til områder ved Tiset boligfelt, Nybø, Trønsdal og Grønlifeltet. Denne søknaden ble avslått. Les kriteriene og kom med innspill her.

 

Nysgjerrig på flere nyheter fra Rindal kommune? Klikk her, så kommer du til hovedsiden.