Nytt firma med luftige oppdrag

Anders Børset og Åsgeir Frydenlund er herrene bak det nyoppstartede firmaet Tilkomstservice AS som så dagens lys 1. september. Begge har lang erfaring med industriklatring fra offshorebransjen. Nå er de i gang med vedlikehold av Øye bru i Surnadal. 

Firmaet har base i Rindal, men tilbyr gjerne sine tjenester til private og bedrifter i hele regionen. Foreløpig er Tilkomsservice AS en bijobb for både Børset og Frydenlund, men drømmen er å kunne jobbe heltid i sitt nye firma. 

- Vi tilbyr tjenester ved bruk av industriklatring, også kalt tilkomstteknikk.Tjenestene omfatter blant annet mekanisk arbeid, vedlikehold og reparasjoner, inspeksjon, rigging og vindusvasking på høye bygninger. Tilkomstteknikk er en effektiv og sikker måte å løse store og små arbeidsoppgaver på. Ved hjelp av tau kommer vi oss frem på utilgjengelige steder der dyre stillas og kraner kommer til kort eller blir for kostnadskrevende. 

tilkomstservice anders børset åsgeir frydenlund.jpg
Anders Børset (t.v) og Åsgeir Frydenlund tar på seg luftige oppdrag

Det lille firmaet er godt i gang med sitt aller første oppdrag. Øye bru i Surnadal vedlikeholdes, der oppgaven er å forsterke røropphenget under bruen. Nye støtter blir hengt opp, og Børset og Frydenlund jobber hengende i et tau under bruen for å blant annet borre åtte 12 mm hull i muren. 

- Mye handler selvsagt om rett teknikk, men det er fysisk anstrengende. Det kjennes godt i kroppen etter en arbeidsdag, så vi slipper å tenke på å trene etter jobb, smiler Frydenlund. 

Oppdraget med Øye bru fikk Tilkomsservice AS via Sollid Mek, som igjen har fått jobben fra Surnadal kommune og Svorka AS. 

- En stor fordel med å bruke oss til et slikt oppdrag er at veibanen kan holdes åpen som vanlig, selv om farten er redusert til 50 km/t i perioden vi jobber. Ved bruk av lift måtte veien blitt stengt under et slikt arbeid, sier Børset.

tilkomstservice5.jpg
Frydelund passer på at Børset kommer seg trygt ned fra bruen

Både Frydenlund og Børset har fagbrev i industrimekanikk og har til sammen over 20 års erfaring fra tilkomsteknikk på plattformer i Nordsjøen. 

- Dette er et unikt tilbud i Surnadal og Rindal, så vi håper selvsagt at både private og bedrifter får øynene opp for tjenestene vi kan tilby. Vi er seriøse i jobben vår, og setter sikkerheten først. Det er en forutsetning for å kunne jobbe med det vi gjør. Sikkerhet og effektivitet er stikkordene vi jobber etter, avslutter Anders og Åsgeir. 

tilkomstservice3.jpg

tilkomstservice4.jpg