ingress

Nye ideer på gründercamp

9. klasse på Rindal skole har hatt gründercamp de siste dagene. Tirsdag la de fram arbeidet sitt for juryen, og de tre beste lagene ble kåret. Gründercamp er lærerikt for elevene, og man skal ikke se bort fra at det kommer fram en del nye ideer som næringslivet kan ha nytte av.

Oppdragsgiverne på årets gründercamp var Svorka, Rindal Sparebank, Indre Nordmøre Opplæringskontor og iTrollheimen. Hver av oppdragsgiverne stilte med en mentor som kunne hjelpe elevene med oppgavene. Det var til sammen åtte lag, så to og to lag arbeidet med samme oppdragsgiver.

Torsdag i forrige uke ble oppgavene fra næringslivet presentert for elevene. Hele fredag og mandag arbeidet de med oppgavene, og tirsdag ble presentasjonene gjort klare og framført for juryen.

Juryen besto av Cathrine E Husby fra Nordmøre Næringsråd, Sivert Dombu fra Rindal kommune og Odd Inge Løfald fra Rindal Næringsforum.

8. og 9. klasse.jpg
8. og 9. klasse venter spent
 

Før premieutdelingen gikk Sivert Dombu igjennom juryens notater fra hver enkelt presentasjon, og ga lagene ris og ros. Mest ros, selvfølgelig. Det var vanskelig å være jury, men det var betydelig vanskeligere oppgaver elevene hadde hatt, syntes han. Det var tydelig at det hadde vært gort et grundig arbeid, og det ble lagt fram gode presentasjoner som imponerte juryen, sa Dombu.

Odd Inge Løfald syntes at elevene hadde vist imponerende allsidighet, og at det var svært positivt at alle deltok i arbeidet og presentasjonene. Det er veldig bra at de viser vilje til å lære og bruker kreativiteten sin, mente Løfald.

Cathrine E Husby var også veldig imponert over elevenes prestasjoner. Det var mange gode filmer og modeller, blant annet, syntes hun. Alt var tydelig godt gjennomtenkt, og nivået var høyt. Så det var ikke lett for juryen å ta en avgjørelse.

HoppID, Indre Nordmøre Opplæringskontor og skolen selv har bidratt til premiepotten, slik at de kunne dele ut pengepremier til de tre beste lagene.

vinnerlaget_690x553.jpg
Vinnerne Daniel, Ingrid og Marina sammen med mentor Merete Larsen fra Rindal Sparebank. De vant 500 kr hver.

andreplass.jpg
Emma, John Michael, Malin og Albert kom på andreplass og vant 400 kr hver. Mentor Gøril Bakken bak.

tredjeplass.jpg
Anette, Håken, Guri og Lars Ole kom på tredjeplass med sin oppgave for Svorka. De fikk 200 kr hver.

hyllest.jpg
Juryen fikk blomster


- Grundercamp er veldig lærerikt for elevene. Det er helt tydelig at de har lært mye i disse dagene, sier rådgiver Gjertrud Kvam.

Hun forteller at det hender at næringslivet snapper opp gode ideer fra gründercampen. Nye ideer kan være verdifullt for bedriftene.

- Og så er det tydelig at Rindal Sparebank lager gode oppgaver, for de har vunnet før også, smiler hun.