Pille Roaldset og Elisabeth Rønningen 1

Nye behandlere hos Bakken Helse

Bakken Helse AS har utvidet staben med to nye behandlere nå i høst. Pille Roaldset fra Surnadal er massasjeterapeut og Elisabeth Rønningen fra Orkdal er egoterapeut og kostholdsveileder. Begge har mye å bidra med i et utvidet tilbud med behandling, trenings- og kostholdsveiledning hos Bakken Helse.

Enda bredere tilbud

Daglig leder Hedvig Bakken synes det er veldig positivt at de har fått med to nye terapeuter i bedriften. Hun synes de har fått til en god bredde på tilbudet. Behandlerne samarbeider, og henviser til hverandre når de mener at det er fornuftig.

Fysioterapeut Isabel Fureli er ute i svangerskapspermisjon, derfor oppsto behovet for flere behandlere nå i høst. Massasje er det alltid behov for, sier Hedvig Bakken. Det virker som behovet er økende. Massasje er god terapi, både som behandling og velværemassasje. Folk kan komme til Bakken Helse med ulike typer problemer, og her gjør de det de kan for å hjelpe. Mange holder seg funksjonelle ved å komme innom og få behandling av og til. Slik kan man unngå sykemeldinger. 

Elisabeth Rønningen Hedvig Bakken og Pille Roaldset.jpg
F.v. Elisabeth Rønningen, Hedvig Bakken og Pille Roaldset inne på treningssenteret.


Tilbyr bedriftsavtaler 

Mange bedrifter har avtale med Bakken Helse, og betaler hele eller deler av behandlingen for sine ansatte. På denne måten kan de unngå sykemeldinger. Her kan de også få hjelp med forebygging av sykdom. Sykemeldinger medfører store utgifter for arbeidsgiver, så det er klart at det er lønnsomt å tenke forebygging også.


Ergoterapeut og kostholdsveileder

Elisabeth Rønningen er utdannet ergoterapeut og kostholdsveileder. Hun bor i Orkdal og jobber ved arbeidsinkluderingsbediften Rosenvik på Orkanger. Der har hun vært ansatt i 6 år. Hun har fått redusert stillingen sin ved Rosenvik for å jobbe ved Bakken Helse ca en dag i uka. Hun er her for det meste på tirsdager, siden hun samarbeider en del med kiropraktor Karl Martin Stålaker. 

Elisabeth har jobbet mye med tilrettelegging på arbeidsplassen. Hun kan hjelpe til med vurdering og ergonomiske tilpasninger på arbeidsplassen, og hun kan tilby terapeutisk massasje. Kostholdsveiledning er også hennes fag.


Sykepleier og sosialarbeider fra Estland

Pille Roaldset kommer opprinnelig fra Estland. Der var hun utdannet sykepleier og hadde i tillegg universitetsutdanning som sosialarbeider.

- Så møtte jeg en norsk mann og flyttet til Surnadal og ble bonde, smiler hun.


Massasjestudio på Skei

I 2013 begynte hun på utdanningen som massasjeterapeut, og hun var ferdig utdannet i 2015. I denne utdanningen inngår også kurs i grunnmedisin og kosthold, forteller hun. Høsten 2015 startet hun eget massasjestudio på Skei. Her holder hun åpent ved behov, alt etter hvor mange pasienter som er innom. Hun er medlem av Norges massasjeforbund, som garanterer for kvalitet og seriøsitet for sine medlemmer.

I september 2016 begynte hun ved Bakken Helse. Her skal hun være en eller to dager i uka framover. Fortrinnsvis torsdager, mens tirsdag er reservedag.


On site massasje og kopping

Pille Roaldset har erfaring med såkalt on site massasje. Det fungerer slik at behandleren kommer til arbeidsplassen, med en spesiell massasjestol, og de ansatte kan få massasje av rygg og nakke sittende, med klærne på. Dette har hun blant annet testet ut på næringshagen i Surnadal, forteller hun. Man kan selvsagt også bruke en massasjebenk.

Hun har også gått kurs i kopping, og kan tilby den behandlingen til de som ønsker der.


Birøkterkurs og honningmassasje

Som om ikke alt dette var nok... Pille Roaldset forteller at hun også har gått birøkterkurs. Hun har tenkt å begynne med bier, men dette er vanskelig i Møre og Romsdal for tiden, forteller hun. Møre og Romsdal regnes som sykdomsfri sone for bier. Derfor kan man ikke hente inn bier fra andre steder i landet. Det har vært et par kalde og dårlige år for bier i fylket, derfor har det ikke vært mulig for henne å skaffe bier enda. Men hun har alt utstyr klart, så neste år blir det sikkert bier på Ranes.

Om hun ikke har bier så har hun ihvertfall skaffet seg honning, og hun kan tilby honningmassasje. Dette må nok regnes som velværemassasje. Pille har god tro på honning, at det både er bra å spise og til utvendig behandling.

- Men Hedvig er ikke kjempeimponert over akkurat dette, ler hun.
 

Nye kurs med trenings- og korstholdsveiledning

Bakken Helse vil snart sette i gang et nytt kurstilbud med en kombinasjon av trenings- og kostholdsveiledning, i regi av Elisabeth Rønningen. Slike kurs vil gå over flere uker. 

De vil også etter hvert kunne tilby kurs for bedrifter, med helsefremmende tiltak på arbeidsplassen. 

Pille og Elisabeth.jpg
Pille Roaldset og Elisabeth Rønningen trives veldig godt på den nye arbeidsplassen.


Trives godt ved Bakken Helse

Pille og Elisabeth trives begge veldig godt ved Bakken Helse. De synes at det er fint å jobbe i et bredt profesjonelt fagmiljø. Det legges vekt på at behandlerne skal samarbeide, utfylle hverandre, og henvise til en annen behandler dersom de mener at det er bedre for pasienten.

- Kombinasjonen av ulike behandlere er gull verdt, sier Elisabeth Rønningen.


Bakken Helse har følgende behandlingstilbud:

Hedvig Bakken er utdannet kiropraktor, fysioterapeut og akupunktør. I tillegg jobber kiropraktor Karl Martin Stålaker her en dag eller to i uka. Fysioterapeut Isabel Fureli har for tiden svangerskapspermisjon. Bedriften tilbyr også massasje, sonerterapi, fotterapi og trykkbølgebehandling.

Vi legger ved en link til legelisten.no, der vi fant en vurdering av kiropraktor Karl Martin Stålaker ved Bakken Helse.


Treningssenter

Bakken Helse har også et stort treningssenter med gruppetreningssal, spinningsal og stor apparatsal med utholdenhetsapparater (tredemøller, sykler, roapparat, crosstrainer), frivekter, medisinsk treningsterapi og diverse annet utstyr innen trening og rehabilitering. Gruppetreningssalen blir blant annet benyttet til yoga, step, zumba, styrketrening og funksjonell trening, samt ulike temagrupper (ryggskole, skuldertrening, seniortrening, stressmestring/avspenningsgruppe, «kom-i gang-gruppe» mm.)