Bente Rindal Kvendset

Nyansatt i psykisk helsetjeneste

Bente Rindal Kvendset er utdannet vernepleier i psykiatrisk helsearbeid. I forrige uke begynte hun i ny jobb som spesialvernepleier i den psykiske helsestjenesten i Rindal.

Arbeidet innenfor psykiske helsetjeneste er spennende og utfordrende, synes hun, og det passer veldig godt for en med hennes utdanning.

Den psykiske helsetjenesten i Rindal er et lavterskeltilbud, der folk kan få hjelp når de trenger det. Man kan bli henvist av lege, eller man kan ta kontakt selv. Pårørende kan også ta kontakt, hvis det er vanskelig for pasienten selv.

Tjenesten tilbyr samtaleterapi, og også hjemmebesøk. De samarbeider med andre instanser, om det er ønskelig. Det kan være lege, NAV, barnevern, fysioterapi, skole m.v.

- Vi kan hjelpe folk med å mestre hverdagen, sier Bente Rindal Kvendset. - Vi kan også hjelpe til hvis det er vanskelig å ta kontakt med andre tjenester.

Enheten helse og omsorg i Rindal kommune ledes av Grete Ranes Heggem. Innenfor psykisk helsetjeneste arbeider Jorunn Rye, som er psykiatrisk sykepleier og faglig leder, og nå altså den nye spesialvernepleieren.

- Jeg har vært vikar her i en periode tidligere, i omtrent ett og et halvt år, så jeg kjenner til mange av arbeidsoppgavene fra før, forteller Bente Rindal Kvendset.

Tidligere har hun arbeidet ved Rindal Helsetun i flere år, innenfor aldersdemens og alderspsykiatri. Hun har også arbeidet ved Surnadal ungdomsskule og Surnadal vidaregåande skole. Sist arbeidet hun som miljøterapeut ved Litjtunet/Midtgard, før hun gikk over i den psykiske helsetjenesten. Denne jobben passer henne godt, siden hun har stor interesse innenfor dette arbeidsområdet, og har tatt videreutdanning med en slik jobb for øyet.