Ny sesong i Surnadal Alpinsenter

Alt ligger til rette for en ny og spennende sesong i Sæterlia. Med planer om varierte aktiviteter, kurs, nytt utstyr og ny hjemmeside er det bare minusgradene som mangler.

Geir Magne Haugen, Rune Mogstad og Tove M. Schei informerte mandag om status i Surnadal Alpinsenter. Både eiendoms- og driftsselskapet har fått nye roller, blant annet har Harald Bredesen gått ut av rollen som daglig leder i driftsselskapet. Lyder Bævre har tatt Lars Poldens plass som driftsassistent og Tove M. Schei er blitt utnevnt som marked- og mediakontakt. Sistnevnte har sørget for at Surnadal Alpinsenter har fått ny hjemmeside. Her får man blant annet oppdatering på løype- og føreforhold og aktiviteter i bakken samt veibeskrivelse og en oversikt over overnatting og serveringssteder. Dette er en del av alpinsenterets økte satsning på markedsføring, også for tilreisende. Schei håper dessuten å få på plass ferdige opplevelsespakker hvor man trekker inn lokale aktører og mer av bygda, for eksempel Nordmarka. Alpinsenterets facebookside har også fått en ansiktsløftning, og vil bli en pålitelig informasjonskanal med jevnlige nyhetsoppdateringer - deriblant fast mandagsnytt.

Rune Mogstad forteller at gravemaskinene er i full gang med tilrettelegging i bakken, to nye snøscootere er innkjøpt, og skipatruljen er klare for en ny sesong. Allerede neste helg starter aktivitetene i Sæterlia.

 

Mye som skjer

Lørdag 28. november arrangerer alpingruppa i Surnadal IL bytte- og bruktsalg. Innlevering av utstyr skjer mellom 10-12, mens salget starter kl. 14. Hele dagen, kl. 10-16, er det mulig å få kjøpt årskort med 300 kroner i avslag på ordinær pris, forteller driftsleder Geir Magne Haugen. I tillegg byr Rune Mogstad og resten av gjengen i alpingruppa på kaffe og bakels. Mogstad forteller om mange planer for sesongen, men letter bare såvidt på sløret. Han kan imidlertid avsløre at det for første gang på lenge vil bli arrangert renn for kretsen i februar-mars, og at det helt sikkert vil bli ny damekveld i bakken. Da inviteres damene på skikurs med carvingski. Sist det ble arrangert damekveld kom det nærmere 100 deltagere, forteller Mogstad, og håper på gjentagelse.

 

Hjelp fra oven

Under forutsetning av riktige værforhold tar man sikte på å åpne anlegget i midten av desember, kan vi lese på den nye hjemmesida. Driftsleder Haugen har ingen gode nyheter foreløpig, grunnet ustabile værmeldinger. Han opplyser om at det ikke bare er perioder med stabile minusgrader som må til for å kunne sette igang snøproduksjonen, men at luftfuktigheten også spiller en avgjørende rolle. Er det høy luftfuktighet er det nemlig ikke sikkert at det lar seg gjøre med fire minusgrader heller, bemerker Haugen. Han ønsker seg naturlig nok litt hjelp fra oven, i tillegg til "egenproduksjonen", så alpinsenteret får en fin blandingssnø med natursnø som solid grunnlag.

Rune Mogstad Geir Magne Haugen Tove Schei_690x424.jpg

F.v. Styremedlem Rune Mogstad, driftsleder Geir Magne Haugen og markeds- og mediakontakt Tove M. Schei.