ks_1024x533

Ny politisk og administrativ struktur vedtatt i Surnadal

Rådmann Geir Vikan orienterte om en omfattende og arbeidssom prosess, der H2O blir lagt ned og erstattes av et hovedutvalg for helse og omsorg og et for oppvekst med sju medlemmer hver. Videre blir HAA lagt ned og erstattes av et administrasjonsutvalg på sju medlemmer og et arbeidsmiljøutvalg på ti medlemmer. Det viktige i denne omstruktureringa er a formannskapet nå i framtida får meir overordna oppgaver.

Rådmannen hadde si instilling her og saken ar vært ute på høring og oppe i hovedutvalgene og formannskapet. Heile denne prosessen kan du lese alt om her i saksutgreiinga, og den ble det vist til heile tida i debatten.

Ordfører Mons Otnes (Ap) viste til vedtaket i formannskapet, der ønsket var en kommunalsjef ekstra i forhold til rådmannen, samt politisk nnflytelse både i klientutvalget og husnemnda. Sjå fra formannskapet å Trollheimsporten her!

- Etter 20 år er det no slutt for meg. Jeg synes næring er viktig. Derfor bør det heite næring, bygg og miljø og ikke omvendt, sa Ingebrigt Moen (Sp).

Den menneskelige ressurstilgangen blir utfordringene
- Menneskelig ressurstilgang blir utfordringene, sa Ingvar Sæther (H), som sjøl understreket at det kanskje var på tide han gav seg. - Vi trenger kommunalsjef næring og vi må hente inn utenlandsk abeidskraft og ansette dem, sa hann og såg på europakartet, litt utom saken, men....

- Skal vi i Surnadal opprettholde folketall og få til vekst, må vi tenke nytt. En offensiv kommune i samarbeid er viktig, sa han.

Ikke enige om klientutvalg
- Jeg er enig med rådmannen og vil legge ned klientutvalget, sa Norvald Bondhus (Ap) og var uenig med eget parti og ordføreren. Han fikk følge av Stig Sæther (H) og partifelle Ann Grete Gravvold.

Lars Polden (Sp) greip fatt i det  Ingvar Sæther var inne på: Utvikling av næring. - Landbruket hører heime i utviklingssamfunnet for næring, sa han.

Marit Kringlebotn (Uavhengig) ville gå inn for å opprettholde klientutvalget og fikk følge av Lilly Gunn Nyheim (Ap).

- Jeg ønsker ikke å gi fra meg ombudsrollen. Jeg vil vite hvor skoen trykker. Derfor vil jeg opprettholde klientutvalget, repliserte ordfører Mons Otnes (Ap).

Stig Sæther (H) gjentok at han ville gå inn for nedelgging av husnemnda, som han gjorde i formannskapet.

Ingebrigt Moen (Sp) fikk, mot en stemme (Marit Kringlebotn)  fleirtal for næring, bygg og miljø. Forslaget til Norvald Bondus (Ap) om nedlegging av klientutvalget ble nedstemt - 8 stemte for! Stig Sæther (H) fikk ehller ikke flertal for nedlegging av husnemnda -  9 stemte for!

Formannskapets forslag til ny politisk og administrativ struktur ble deretter enstemmig vedtatt.