Picasa

Ny organisering av rettighetshavere i Surnavassdraget

I fjor ble det vedtatt ny forskrift om pliktig organisering og drift av vassdrag med anadrome laksefisk. Formålet med forskriften er å sikre god rettighetshaverorganisering og forvaltning av fiskeressursene i vassdrag med anadrome laksefisk. Nå kalles det inn til møte for å forberede denne organisasjonen for Surnavassdraget.

For Surnavassdraget kalles det nå inn til forberedende møte i Rindalshuset tirsdag 25. mars kl. 19.30. Det er Surnadal Elveeigarlag og Rindal Elvalag som står bak innkallinga.

Forskriften pålegger rettighetshavere i laksevassdrag med gytebestandsmål over 100 kilo hunnfisk, å etablere ett forvaltningslag for vassdraget. Forskriften finner du ved å bruke søkeordene ”pliktig organisering” på http://www.lovdata.no. Laget skal ivareta de lovpålagte forvaltningsoppgavene som for eksempel fangstregistrering og regulering av fiske. Frist for å etablere laget er 25. juni 2015, hvis det skal åpnes for fiske

Formålet med møtet er å velge et interimstyre. Interimstyrets oppgave blir å utarbeide forslag til vedtekter og fastsette andeler etter at det er gjennomført høring, innkalle til stiftelsesmøtet og innstille til styrerepresentanter.  

Du kan lese mer om arbeidet med denne organiseringa hos Norske Lakseelver.