Marit Øvergård 700px

Ny leder ved Rindal Frivilligsentral

Latteren og engasjementet sitter løst hos Marit Johanne Øvergård, ny leder for Frivilligsentralen i Rindal: - Jeg tror jeg kommer til å stortrives i Rindal!

Marit startet i den nye jobben på mandag, og har brukt uka til å sette seg inn i eksisterende tilbud i Rindal og drodle rundt hva som kan settes i gang. - Her er mye bygd opp fra før av, så jeg får mye gratis!

Hun vil dermed høre hva det ellers er behov for, besøke det som allerede er i gang og høre hva folk ønsker og hva slags forventinger som finnes, men kan tenke seg å sette opp spanskkurs som hun kan undervise i og hendinger for folk i alle aldre. - Det er en 60% stilling, men det er ikke noe problem å fylle 110!

- Det finnes ikke grenser for hva en frivilligsentral kan gjøre, sier Marit, og vektlegger det at mennesker møtes, på tvers av aldre og status. - Rett og slett å bedre dagliglivet for mennesker i alle aldre.

 

Det høres på dialekta at Marit ikke er fra disse trakter, og kan man sine dialekter, vil man kunne høre at hun er fra skikommunen Trysil, da nærmere bestemt ei lita bygd med 700 innbyggere. Hvorfor tar så en trysling med seg snippveska og flytter til Rindal? Den som har vært på motorcross i Rindal (og kanskje rundt om i distriktet ellers) vil nok kjenne igjen Marit når de hører henne, for hun har vært fast speaker i flere år, mens sønnen kjører motorcross, og det var nettopp slik hun fikk øynene opp for Rindal. - Vi syntes det var så fint her, så vi overnattet alltid flere netter enn nødvendig. Etter hvert begynte hun å følge med på Trollheimsporten fra Trysil,  og fikk slik nyss om den ledige stillinga på Frivilligsentralen. - Det var nok noen som ble overraska da det ringte en trysling og spurte om jobben, ler Marit. - Jeg liker konseptet med tid til å leve, det har jeg sagt til mange i Trysil.

 

 Marit har en bred yrkeserfaring, som å ha drevet reisebyrå i 15 år og dermed ha 220-250 reisedøgn i året. - Når en er 50 år, er det litt slitsomt, sier hun. Hun ønsket seg dermed en mer stedbunden jobb, og nå sitter hun altså i Rindal. Av utdanning er hun legesekretær, men har ikke praktisert det så mye, - Jeg liker ikke å stikke i folk, ler Marit, men det å jobbe med folk har hun holdt seg til. Hun har jobbet nært på frivilligsentralen i Trysil med å starte allmennfag for voksne, hun har jobbet med flyktninger, blant annet ved å skaffe «reservebesteforeldre», samt at hun har bygd opp et barnehjem i Estland. Hun har dessuten tatt fire stykker fra barnehjemmet over, som nå bor i Trysil. 

 

Marit føler seg godt tatt i mot i Rindal: - Jeg tror jeg kommer til å stortrives! Hun fikk høre at rindalingen ikke er enkel få kontakt med, men mener at det ikke stemmer. - Folk er veldig trivelige, sier hun, og har ellers inntrykk av at det er et behagelig miljø i bygda. Den nye lederen var på besøk i Rindal et par uker i sommer, og da stilte styreleder i Frivilligsentralen Ann Elin Hess Brønstad opp og tok henne med på rundtur i Rindal, i alle grender og til fiskevatn! 

 

Noe som kan være en utfordring med å flytte til Rindal er å gjøre seg klok på dialekta, hvordan har det gått for Marit? - Jeg har fått med meg at jeg bor "frammi garda" (i Doktorgården), og i går skulle jeg til frisøren "sykkjå førtifem", sier Marit og slår fast at det ikke har vært noen problemer med kommunikasjonen.