Lørdag
Lørdag Delvis skyet
Delvis skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Klarvær
Klarvær
Stille
Vaagland båt1_1024x576

Ny kontrakt til Vaagland Båtbyggeri

Vaagland Båtbyggeri AS, 6683 Vågland, har inngått kontrakt med FSV Group AS, 6480 Aukra om bygging og utrustning av en 24,60 meters arbeids-/servicebåt for levering våren 2013. I tillegg har partene signert en opsjonsavtale på ytterlige 4 tilsvarende fartøy. Vaagland Båtbyggeri AS, med sine 45 ansatte, har med denne og allerede eksisterende ordremasse, fullt opp å gjøre frem til tredje kvartal 2013.

Fartøyet er designet av Solstrand Trading AS i Tomrefjord og er av typen S-2411-AT. Fartøyet er utviklet gjennom et tett samarbeid med FSV Group AS. 

Fartøyet er optimalisert for service og vedlikehold av oppdrettsanlegg langs hele Norskekysten. Den har svært god stabilitet med sin store bredde, og er ellers godt utstyrt med to kraftige dekkskraner på hhv 145Tm og 48Tm, samt en 60T og en 10T varpevinsj, samt en slepekrok på 200kN SWL. 

På hver side av fartøyet er det også 2 vertikalmonterte hydrauliske capstaner hver på 2 tonn. Fartøyet har en sertifisert «bollard pull» på 17 tonn.

Fartøyet får et vaskeanlegg om bord med mulighet for pålegging av såpe desinfiseringsmiddel, samt en kraftig sjøvannsspyler på 340 bar som kan brukes til rengjøring av flytekrager.

Redusert risiko for smittebæring er noe av det som er godt ivaretatt på dette fartøyet. Innunder dekk i akterskipet er det et romslig lasterom på 80m3, som er lukket og sikrer smittefri føring av for eksempel skitne notposer, noe som er viktig ved utbrudd av smittsomme sykdommer.

Byggenummer 146 er optimalisert i tett samarbeid mellom Solstrand Trading AS, FSV Group AS, underleverandører og Vaagland Båtbyggeri AS med basis i de ulike parters erfaringer fra bygging, utrustning og bruk av tilsvarende fartøy.

Det er lagt stor vekt på bo- og arbeidsmiljø for et mannskap på 6, med bl.a. enmannslugarer og romslig messe og salong.

Dimensjoner:
Lengde: 24,60 m.
Bredde: 11,00 m.

Vaagland Båtbyggeri AS er glad for å ha sikret seg denne kontrakten, som er med på å trygge sysselsettingen ved bedriften gjennom kommende vinter. Hele kontrakten, inkludert opsjoner, har en samlet verdi på ca 200 millioner kroner.

Tips en venn Skriv ut