Trine Lilleås orig red[1]

Ny jobb som skolehelsesøster

Denne uka startet Trine Lilleås i nyopprettet stilling som skolehelsesøster i Rindal. Det blir mye nytt å sette seg inn i, men hun gleder seg til skolestart.


Arbeid i andre enden av skalaen

Helsesøsterutdanningen er en etterutdanning for sykepleiere, og betinger at man har minst ett års arbeidspraksis som sykepleier. Trine Lilleås er nyutdannet helsesøster i år. Tidligere har hun arbeidet som sykepleier i fire år, for det meste ved Meldal Helsetun. 

- Så det å arbeide med barn blir helt i andre enden av skalaen. Det blir spennende, smiler hun. 

Avgjørelsen om å ta utdannelse som helsesøster kom fordi hun så at det trengs helsepersonell på dette området.

- Her er det stort forebyggingspotensiale, og det er viktig å fremme god helse. I denne jobben kan jeg være med å bidra til det, sier hun.

 

Flytter tilbake til Løkken

Trine Lilleås kommer fra Løkken. For tiden bor hun i Trondheim med samboeren, men de har nylig kjøpt seg hus på Løkken. Der skal det pusses opp litt utover høsten, og så flytter de inn når det blir klart.

50% stillingen som skolehelsesøster i Rindal skal hun kombinere med en 50% stilling ved helsestasjonen på Orkanger. Der begynte hun også denne uka.

- Det har vært veldig mye å sette seg inn i, både praktisk og faglig. Jeg tror det blir en bratt læringskurve denne måneden, smiler hun.


- Gleder meg til å bli kjent med elevene!

Denne første uka sitter hun mest på helsestasjonen, og der vil nok folk kunne se henne av og til framover også. Arbeidstid for skolehelsesøster i Rindal blir torsdag, fredag og annenhver tirsdag. Hun vil snart få fast kontor og kontortid ved Rindal skole, der hun vil være mesteparten av tida. 

Hun allerede har vært innom skolen og hilst på lærerne og rektor, og forteller at hun fikk et veldig godt inntrykk av skolen og de som arbeider der. Nå gleder hun seg veldig til å treffe elevene og bli kjent med dem.

Rindal har ikke hatt skolehelsesøster de siste åra, og det har nok vært et savn for mange. Det er ingen tvil om at behovet er der.
 

Vil se hvilke behov som melder seg

Skolehelsesøster har faste oppgaver med vaksinering og helseopplysning. Ellers blir det litt opp til henne selv hva hun vil sette fokus på, alt etter hvilke behov som melder seg ved skolen. Hun tror det blir godt for elevene å ha mulighet til snakke med en person som ikke er lærer også. Ved skolen vil det bli faste dager og tidspunkt der elevene kan stikke innom for å snakke, eller bare for å ha en timeout. 

- Jeg håper at de kommer til å benytte den nye ressursen, sier Trine Lilleås