IMG_6960

Ny gang- og sykkelvei i Bolme

Den som har kjørt forbi Bolme og Børset den siste tida har nok sett at det foregår stor byggeaktivitet i området. Her skal det nemlig bli ny gang- og sykkelvei, og den blir fullført i september neste år. Det vil imidlertid være råd å bruke veien i oktober i år, dog uten asfalt.

Byggeleder og overingeniør Harry Gjelsten (til venstre over) kan fortelle at byggingen har gått bra, med unntak av at de møtte på kvikkleire i grunnen, noe som har gjort at de har måttet ta ekstra hensyn, og at prislappen og totalkostnaden på prosjektet har økt til 22 millioner. Når man har med kvikkleire å gjøre, må man være ekstra forsiktig, og de har blant annet bygd støttemurer. Kvikkleire legger også begrensninger for hvor dypt ned i grunnen man kan grave. - Vi har hatt geotekniker gående her hele tiden, forteller Gjelsten. Gang-og sykkelveien er grovt ferdig til oktober i år, og det vil da være råd å gå over, mens asfalt kommer til neste år, og det vil være helt ferdig til september neste år. - Vi visste egentlig ikke hvordan det ville utarte seg, derfor har vi hatt en god tidshorisont, sier Gjelsten.

Trollheimsportens utsendte fikk for øre at det har vært spekulasjoner om at det skal bli rundkjøring i Bolmekrysset, men det kan assisterende anleggsleder Anders Aaram (til høyre over) avkrefte; - Det blir en ny busslomme og avkjøring til den. Det har også vært flere som har spurt om det blir undergang, forteller Aaram, men det blir det heller ikke. 

Hvordan går det så å bygge vei i det varme været vi har hatt de siste dagene? - Air condition! sier Aaram.

IMG_6949.JPG

 

IMG_6958.jpg

 

IMG_6956.JPG

 

IMG_6955.JPG