Lilly Gunn Nyheim og Einar Otherholm

Ny flexilader offisielt åpnet

Einar Oterholm fra Grønn Kontakt og ordfører Lilly Gunn Nyheim presenterte torsdag Surnadals nye flexilader ved Svorkabygget på Skei. Svorka er formell eier og strømleverandør, mens selskapet Grønn Kontakt står for drifting av anlegget.

Målet er naturligvis å stimulere til ytterligere bruk av elbil fremfor bruk av mer forurensende alternativer som bensin- og dieselbil. Lilly Gunn Nyheim var glad for å kunne erklære ladestasjonen åpnet, som en del av kommunens energi- og klimaplan.

Ladestasjonen er et spleiselag mellom Surnadal kommune, Amfi og Svorka. Oterholm opplyste om at den nye laderen kan brukes på alle moderne el-biler, men på grunn av lav kapasitet på omformeren i de fleste bilene kan det ta forholdsvis lang tid – ladetiden ligger på rundt 2 mils kjøring i timen. Jon Harald Brønstad fra Sveen Auto stilte for anledningen med en Volkswagen e-Golf, en populær modell som ble lansert i fjor. Teslabiler har omformere med langt større kapasitet, så de vil kunne utnytte flexiladere mer effektivt.

Nå har Surnadal to flexiladere, én ved Svorka og én ved AMFI. Svorka, Sveen Auto, AMFI og Surnadal kommune har i tillegg nye planer og ønsker å få fullfinansiert en hurtiglader som skal ligge ved AMFI-senteret. Hurtigladere er vesentlig dyrere, men har omformere inne i ladetårnet og kan fullade biler på ett kvarter. Nå håper de på støtte fra Enova så ønsket kan gå i oppfyllelse og så Surnadal kan bli en stadig mer klimavennlig kommune som gjør det enda enklere for el-bileiere å fylle opp «tanken».

Halvard Fjeldvær, Lilly Gunn Nyheim og Bodil Gjeldnes_690x462.jpg

Stolte og glade! F.v. administrerende direktør i Svorka Harald Fjeldvær, ordfører Lilly Gunn Nyheim og miljøvernleder i Surnadal kommune Bodil Gjeldnes. Kommunens egen el-bil i bakgrunnen.

 

På flexiladerne i Surnadal kan du bruke appen GoCharge fra Grønn Kontakt, eller betale direkte på ladetårnet ved hjelp av betalingskort som bestilles på Grønn Kontakts nettside. Les mer her.