Skianlegget ingress a

Ny epoke for Surnadal Alpinsenter

Styreleder i Surnadal Alpinsenter, Harald Bredesen, inviterte tirsdag til informasjonsmøte vedrørende den nye driften av alpinanlegget. Siden Ola Ranes har gått ut av selskapet etter nærmere 30 års lang og tro tjeneste, er det nye og spennende tider i vente.

Harald Bredesen kunne i dag presentere et nytt samarbeid mellom Surnadal Alpinsenter og Mikkelsen Maskin. Idéen sprang ut av det faktum at begge selskapene har drift som er sterkt påvirket av sesongsvingninger, med hovedvekt på henholdsvis vinter og sommer. For å utnytte arbeidskraften og ressursene til begge selskapene optimalt gjennom hele året, vil de derfor leie ut sine ressurser til hverandre i vinter- og sommersesongene. Eksempelvis har Geir Magne Haugen og Lars Polden i sommer jobbet hos Mikkelsen Maskin, men de vil nå i vintersesongen få nye roller i Surnadal Alpinsenter.

 

Ny hovedbemanning

I lys av de siste utbedringene og omfanget alpinsenteret nå har, introduserte Harald Bredesen et nytt driftsapparat. Fra og med 1. november innsettes Geir Magne Haugen som driftsleder. Han har vært i bildet siden november 2013, men får med denne stillingen nye ansvarsområder ut over de han tidligere har hatt. Lars Polden vil også få en sentral rolle som driftsassistent, han blir dermed tett knyttet opp til Haugen. Haugen hadde selv ønsket seg et samarbeid med Polden, da de har lang fartstid sammen både profesjonelt og privat, og Polden har solid erfaring fra alpinsenteret. – Det er betryggende å arbeide tett med noen man kjenner godt, sier Haugen, som selv stiller med nødvendig driftslederkompetanse i tillegg til andre relevante og påkrevde kvalifikasjoner til jobben.

 

Årets sesong

Bredesen, Haugen og Polden ser for seg at kommende driftssesong vil vare grovt sett fra og med 1. november til andre påskedag – med forbehold om temperaturer, naturligvis. Det er vanskelig å anslå første åpningsdag, men styreleder og driftsapparatet ønsker ikke å presse åpningen kun basert på konkurranse. De håper likevel at forholdene ligger til rette for åpning i midten av desember, da det er viktig å komme i gang før jul. Gjenstående forberedelser til åpning ligger hovedsakelig på snøproduksjon. Øvrige forberedelser er ferdigstilte, blant annet er både heisen og tråkkemaskinene ferdig overhalet og rørene som skal frakte vann til snøkanonene er ferdig lagte.

Alpinsenteret er nå avhengige av stabile minusgrader for å få i gang årets snøproduksjon. Minimum 3 minusgrader er nødvendig, da først kan de trykke på knappen som igangsetter snøkanonene. Disse vil produsere all snøen som anlegget trenger gjennom vinteren. Målet er å produsere et 50 cm tykt grunnlag med kunstsnø, noe som vil ta rundt regnet 6 døgn, og forhåpentligvis vil det falle natursnø oppå.

Harald Bredesen forteller med glede at løypepatruljen, som består av en gruppe på 8-10 ildsjeler, fortsatt er like ivrige på å bidra gjennom også denne sesongen. De er i år i tillegg med på å komplettere arbeidet med snøproduksjonen.

 

 

Harald Bredesen og Rune Mikkelsen_690x462.jpg

Harald Bredesen og Rune Mikkelsen, sistnevnte selvutnevnt lokalpatriot, er svært positive til det de kaller et nytt og spennende eksperiment. De håper det blir en vinn-vinn-situasjon med effektiv bruk av arbeidsstokken uavhengig av sesongsvingninger.

 

Lars Polden og Geir Magne Haugen_690x462.jpg

Lars Polden (t.v.) og Geir Magne Haugen (t.h.) tror på et godt samarbeid. Haugen gleder seg til å nå få lov til å jobbe med det han liker best – både sommer og vinter.

Med hovedbemanning, driftsapparat, og de viktige bidragene fra løypepatruljen på plass, er Surnadal Alpinsenter i rute til sesongstart. Nå gjenstår det bare å dirigere alle bønner til værgudene.