Bjørn Gudrun Gunnhild og Ragna

Ny elsykkel til hjemmetjenesten

Ved årets gaveutdeling fra Rindal Sparebank søkte hjemmetjenesten i Rindal om støtte til elsykkel for eldre og bevegelseshemmede. Banken bevilget 30.000 kroner til formålet. Elsykkelen ble bestilt, og tirsdag var Ragna Nordvik og Gudrun Røen ute på prøvetur.

Gudrun Røen er svært godt fornøyd med å få være passasjer på prøveturen.

Elsykkel.jpg

- Dette er noe av det morsomste jeg har vært med på, ler hun.

Sammen med aktivitør Gunnhild Marie Brønstad tar de turen bort til Rindal Sparebank for å vise fram det nye kjøretøyet og takke for støtten.

Bjørn Heggem i Rindal Sparebank forteller at det var diskutert om man skulle støtte et slikt formål, siden man kanskje ser på dette som et offentlig ansvar. Men samtidig vet man jo at kommunen neppe hadde prioritert å kjøpe inn en såpass dyr elsykkel.

- Dette er et flott velferdstiltak, et tiltak som vi i banken er glad for å være med å støtte. Det er veldig fint å bidra til at de eldre kommer seg mer ut og får frisk luft, sier Bjørn Heggem.

Ragna Nordvik fra hjemmetjenesten setter stor pris på at banken ser verdien av å støtte, ikke bare de unge, men de eldre også.

- Dette er kaller jeg "Tid til å leve"- for alle, smiler hun.

Ragna Nordvik forteller at dette er noe de har tenkt på lenge i hjemmetjenesten, men først i år søkte de banken om støtte. De setter veldig stor pris på at banken ville støtte tiltaket med hele 30.000 kr, som dekker det meste av kjøpesummen. Resten av kjøpesummen dekkes fra hjemmetjenestens gavekonto.

- Rindal Demensforening betaler frakten fra Danmark og hit, så vi retter en stor takk til dem også, sier Ragna Nordvik.

Elsykkelen fungerer slik at man må legge litt kraft i tråkket, så litt mosjon er det for den som sykler. Men den elektriske motoren forsterker kraften i tråkket.

 - Dette blir mye lettere enn å trille rundt på en rullestol, sier Gunnhild Marie Brønstad.

Samtidig kommer man seg fortere rundt, så man får sett mer av nærområdet. Elsykkelen skal kunne brukes av pasienter ved Rindal helsetun og brukerne av hjemmetjenesten i omsorgsboligene og ellers i sentrumsområdet. Ragna Nordvik håper på mye fint vær framover, slik at de rekker å bruke sykkelen mye før vinteren kommer.