Ny eierkonstellasjon i Nordmøre Bilberging AS

Aksjemajoriteten i Nordmøre Bilberging AS overtatt av Straumen Bil AS, Vestnes, som skal drifte selskapet videre i Surnadal.

Reidar Brøske og John Rognskog.jpg
Reidar Brøske og John Rognskog fra Nordmøre Bilberging AS var med på bergingen av vogntoget som kjørte av vegen i Rindal mandag.
 

Nordmøre Bilberging AS ble formelt stifta 16. januar 2014. Firmaet inngikk da en samarbeidsavtale med Viking Trondheim AS. Denne avtalen er nå oppsagt.

I opprettelsen av firmaet var det følgende aksjonærer:

Betten Maskinstasjon AS, Vågland.
Mikkelsen Maskin AS, Surnadal.
Tellesbø Karosseri AS, Surnadal.
Reidar Brøske, Surnadal.
Rognskog Bil AS, Rindal.
Bjørn Arne Østbø, Surnadal.
Sveen Auto AS og Sveen Mek AS, Surnadal.
Scheis Transport AS, Surnadal.

Aksjemajoriteten er pr. 1. november 2016 overtatt av Straumen Bil AS, Vestnes som skal drifte selskapet videre i Surnadal.

Straumen Bil AS har oppriktige intensjoner om å styrke firmaet og øke engasjementet både på Nordmøre, mot Trøndelag og sitt allerede etablerte distrikt.

Ideen og engasjementet for å komme i gang etter at Rognskog Bil AS sluttet med Tungberging, var Bjørn Arne Østbø.

Firmaet har hatt kommunal støtte fra Surnadal, Rindal og Halsa kommuner. Surnadal kommune, spesielt ved daværende ordfører Mons Otnes og Brannsjef Tor Arne Moen, var veldig gode støttespiller og medaktører i oppstartfasen.

Reidar Brøske, som har vært styreleder og koordinator, brukte nesten et år med forhandlinger og oppstartforberedelser for å etablere firmaet og beredskapsfunksjonen. (Ref. innslag i Driva 17.02.2014 og TK 18.04.2024.)

Nordmøre Bilberging AS har også hatt støtte fra Surnadal Transport AS og Surnadal Transportpartner.

Uten disse støttepartnerne hadde ikke dette vært mulig å realisere og opprettholde driften av selskapet.

I tillegg har vi som har vært, og er, engasjert i driften av firmaet jobbet uten vaktgodtgjørelse. Likedan har administrativt arbeid vært uten lønnskompensasjon hele perioden frem til i dag.

Totalt sett har dette vært mer en dugnad- og frivilliginnsats for å opprettholde en så viktig beredskapsfunksjon i vårt lokalområde.

I dag går firmaet med et lite overskudd, spesielt pga driftsformen, samt at kostnadene er barbert.

Jeg som aksjonær og styreleder ser meg nå «ferdig» med det som var mitt engasjement og intensjon med firmaet og tiltaket, og ser det som den aller beste løsningen at Straumen Bil AS overtar driften av selskapet. Dette vil styrke og opprettholde beredskapen, samt at Straumen Bil AS har underskrevet kontrakt på at bergingsbilen og mannskapet fortsatt skal være stasjonert i Surnadal i minst 5 år.

Surnadal Regnskap AS, Surnadal Sparebank og Eika Forsikring vil også fortsatt være leverandører til selskapet.

I tillegg ble Nordmøre Bilberging AS v/Straumen Bil AS opprettet som Vikingstasjon for tunge kjøretøyer  i Surnadal. Med den styrke og størrelse Straumen Bil AS har, vil lokalmiljøene og vegfarende i vårt område være ennå bedre sikret i beredskapsfunksjonen.

Jeg vil på sterkeste ønske Nordmøre Bilberging AS og Straumen Bil AS lykke til videre, og er overbevist dette er en kjempegod løsning.


Surnadal, 29. november 2016.

Reidar Brøske