Demonstrering m snuing av c3h8

Ny bedrift i fyr og flamme

Tirsdag 11. april holdt den nyoppstartede bedriften Kurs og Opplæring DA sitt andre kurs i utførelse av varme arbeider på Skogsletta i Rindal. Syv deltakere fra Rindal og Rindalsskogen deltok på dagens kurs som varte i 7,5 timer, der de fikk blant annet prøve slokking i praksis.

Bildet over viser flammene når propanflasken felter.

Kurs i utførelse av varme arbeider er noe alle håndverkere som driver med arbeid som generer varme må ha. Fra 1. januar i 2015 krever også forsikringsselskap at de fleste bønder og avløsere har bestått kurset, men det er ikke lovpålagt.

Kurset varer i 7,5 timer og inneholder teori, praktisk utførelse og teorieksamen. Kurset tar for seg sertifiseringsordningen, gjeldene regelverk, brann- og slokketeori, risiko med utførelse av varme arbeider og praktisk slokkeøvelse. Bestått eksamen gir fem års sertifikat.

flammer.JPG

Instruktør Per Egil Fiske viser propan som brenner.

Kurs og Opplæring DA er en ny bedrift som består av Johan Almås og Per Egil Fiske. Begge er adjunkter ved Surnadal Videregåande Skole og er utdannet instruktører fra norsk brannvernforening.

Per Egil Fiske og Johan Almås.JPG

Instruktørene Per Egil Fiske og Johan Almås.

-Vi underviser i dette på skolen. Elever på yrkesfag får tilbud om kurset gjennom skolen, og vi vil også gi tilbudet til de utenfor skolen, forteller Per Egil Fiske. De begynte å holde kurset på skolen for tre år siden. Videre forteller han at de driver smått og holder kurs med jevne mellomrom. Neste kurs er etter påske. Kurset koster 1850 kr per deltager og inkluderer teoribok, sertifikat og slokkeøvelse.

Påmelding til kurset finner du på hjemmesiden deres.

Inne på Skogsletta.JPG

Undervisninga foregikk inne på Skogsletta grendehus. 

bensin og diesel.JPG

Bensin og diesel brenner. Viktig er å beholde roen, understreker instruktør Fiske gjentatte ganger. 

pulverapparat.JPG

Demonstrering av pulverapparat ble også gjort.

Deltager prøver1.JPG

En av deltagerne som prøver seg i praksis. 

deltager prøver2.JPG

Annen deltager. Bålet er slukket.