Oversikt

Nordmørsskytterne på ungdomssamling

Årets ungdomssamling for skytterne i Nordmør skyttersamlag er godt i gang på Angråmyra. Her er ungdommer i alderen 11-25 år samlet for å få både teori og praksis.

For 5. året på rad arrangerer ungdomsutvalget i DFS Nordmør ungdomssamling, og denne gangen foregår det hele på Surnadal skytterlags baneanlegg på Angråmyra.
Invitasjonen har gått ut til alle skytterlagene i Nordmør skyttersamlag, og hele 37 ungdommer i alderen 11-25 år er samlet. Her er det alt fra rekrutter til skyttere i klasse 5.

Tema for samlinga er feltskyting, og målet er at alle ungdommene skal være klar for feltsesongen etter denne helga. De er inndelt i to grupper; en finfeltgruppe og en grovfeltgruppe. Begge gruppene får både undervisning og praktisk trening i feltskyting av instruktørene Leif Gravem, Marte Torvik, Ingar Waag og Arvid Ulset.
På søndag får de velge om de vil delta på Sabotørfelten, eller være igjen på Angråmyra og lære mer om blant annet mental trening.


Klargjøring til feltsesongen, med god hjelp av helgas instruktører.

 


Finfeltskytterne på årets ungdomssamling.

 


Finfeltskytterne lærer om hvilke figurer de kan få på et feltstevne.

 

Bjørn Walør Heggem i ungdomsutvalget forteller at de hvert år har en overraskelse til ungdommene. Det har vært både swingkurs og klatring, og i 2016 fikk de Kim-Andre Aannestad Lund, skytterkongen fra Landsskytterstevnet på Oppdal i 2013, som instruktør. - Årets overraskelse kan vi ikke avsløre helt enda, da de ikke får vite det før lørdag kveld, sier Heggem.
Heggem forteller også at selv om årets tema for samlingen er feltskyting, er det sosiale hovedfokus for ungdomsutvalget. - Her visker vi ut grensene mellom skytterlagene, ungdommene blir godt kjent, og lærer seg å glede seg over andres prestasjoner på kryss av skytterlagene. Vi opplever også god rekruttering her i Nordmør skyttersamlag, og det tror jeg denne samlingen skal ha mye av æren for, sier Heggem.

 


Bjørn Walør Heggem og Arvid Ulset (bakerst) sammen med noen av grovfeltskytterne.
Arvid Ulset er samlagsinstruktør, og har det faglige ansvaret for samlingen.

 


Ungdomsutvalget; F.v: Mette Helen Mikkelsen, Lars Lillegård, Bjørn Walør Heggem og Beate Skomsøy.

 


Tre av våre lokale grovfeltskyttere: F.v: Sigbjørn Hausberg, Ivar Waag og John Nordvik.

 

Hva overraskelsen ble, og flere bilder fra samlingen finner du her på DFSU Nordmørs Facebookside.