Ola Ola og Lilly G

Nordmøre må utrede å gå sammen med Trøndelag

Mandag kveld ble det holdt folkemøte i Kristiansund, hvor fylkestilhørighet og kommunereform var tema. Adressa melder at stemningen var tydelig: Nordmøre må utrede å gå sammen med Trøndelag. Fylkesordføreren i Møre og Romsdal mener nordmørskommunene må tenke seg nøye om.

Ordfører i Halsa og leder av Nordmøre regionråd (Orkidé), Ola Rognskog, uttalte at han var lei av at nordmøringene får fire terninger når det skal spilles yatzy i Møre og Romsdal:

- Lokaliseringsavgjørelsene de siste årene har skapt vondt blod, og det er en driver i debatten. Den som lykkes med det politiske spillet, er den som når fram.

Rindalsordfører Ola Heggem og surnadalsordfører Lilly Gunn Nyheim var også til stede på folkemøtet. Rindal er langt på vei i prosessen mot nord, og vil gjerne ha med seg flere. Surnadal vil mest sannsynlig starte utredningene om kort tid. Går disse kommunene til Trøndelag, er det ikke sikkert resten av Nordmøre har noe valg, skriver Adressa.

Les hele saken på adressa.no.

 

Fylkesordfører i Møre og Romsdal, Jon Aasen, mener Surnadal og de andre nordmørskommunene må tenke seg nøye om i denne saken.

– Det går en urbaniseringsbølge over landet, og Surnadal bør ikke la seg bli utvannet av denne bølgen. De bør ikke med vilje og vitende la seg overføre til storbyen Trondheim, sier Aasen til NRK.

Les saken "Lausriving eller ikkje for Nordmøre" på NRKs nettsider.

 

Arkivfoto av de tre ordførerne fra sonderingsmøtet tidligere i januar.