Surnadal Skytterlag

Nordmør Open på Angråmyra

Surnadal skytterlag er nye medlemmer hos Trollheimsporten.

Skytterlaget er lokalisert på Angråmyra, og har ca. 200 medlemmer i aldersspennet 10 til 80+ år.

På Angråmyra er det både innendørsbane, 100 og 200-metersbane, samt stang og felthurtigbane. I tillegg er det leirduebane som Surnadal Jeger- og fiskeforening disponerer. Med så flotte fasiliteter er det plass til mange flere skyttere, sier Hanne Waag, en av skytterne og ildsjelene i laget.
 
– Vi trener mandag og onsdag kl. 18. Er du nybegynner og har lyst til å prøve er det bare å ta turen på mandager. Vi har instruktører, utlån av våpen og gratis ammunisjon til alle som kommer. Og passer det ikke mandag, skal du selvsagt få hjelp på en onsdag også, smiler Hanne.

I tillegg har medlemmene tilgang til anlegget hele uka, etter eget behov.

Skytterlaget arrangerer Nordmør Open i disse dager. Stevnet er åpent for alle skytterlag, og har ca. 170 deltakere. Dette er såkalt korrespondanseskyting, der det skytes 5 innledende runder (1 runde pr. uke) hvor de 3 beste resultatene sammenlagt teller for kvalifisering til finaleskyting. Hvert lag skyter på sine hjemmebaner og sender resultatene ukentlig til Surnadal skytterlag. Dette er et samarbeid med Gauldal skyttersamlag som arrangerer Gauldal Open etter tilsvarende opplegg. Her kan altså skytterne melde seg på to konkurranser, der samme resultat teller for kvalifisering til to finaler. Finalene er 10. (Gauldal) og 11. desember (Surnadal).

skytterlag1.jpg

Det er ingen tvil om at skyting er en sport for alle. Noen av skytterne som var på trening denne kvelden har holdt på en mannsalder. Andre har hatt pause nesten like lenge, for så å komme tilbake. I venterommet på Angråmyra var det en god aldersspredning, og ikke minst en upåklagelig stemning! Her ser vi noen av veteranene i laget: (ikke alle var like ivrig på å bli fotografert…) F.v: Bjørn Heggset, Kristian Henden og Jarle Foss. De skyter i hhv klasse V55, V73 og V65.

skytterlag2.jpg

Noen av de yngre skytterne som venter på tur. F.v: Idar Wærum, Ivar Waag, Tor Fredrik Mikkelsen og Svein Ingvar Wærum.

skytterlag3.jpg

Rekruttene Erling Waag (til venstre) og Marius Mikkelsen klar for sin 3. runde i Nordmør Open.

skytterlag4.jpg

Innendørsbanen på Angråmyra rommer 8 skyttere samtidig.

skytterlag5.jpg

skytterlag 6.jpg

Trond Gullik Mikkelsen og Hanne Waag er to av skytterne og ildsjelene i Surnadal skytterlag.


Les mer om Surnadal Skyttterlag på lagets hjemmeside, og facebookside.