Picasa

Nordmarkløpet 2015

I dag arrangerte Rindal IL Nordmarkløpet for 34. gang og det ble hjemmeseier for Hallvard Løfald foran Gjermund Løfald og Morten Svinsås. Det var 109 startende i trimklassen og 15 i konkurranse.

Forholda og løypa var alle tiders og fikk mye ros fra deltakerne i dag. Antallet deltakere og publikum var nok påvirka av andre skirenn i helga, både i nærområdet og internasjonalt.

 

- Vart så fint ver at e lura på om e skoill på ein runde te, var det en av trimmerne som sa etter at han hadde gått langrunden.

 


Området rundt Tørsåsløa egner seg utmerket til arrangementet. Her går konkurransefeltet ut på sin runde.

 

Reidar Løset gikk sitt 30. Nordmarkløp og Inge Brønstad sitt 25. Reidar mangla dermed 4 løp for fullt hus. Et år var han i barnedåp, og et år var det bryllup, så han meinte at han hadde hatt gyldig fraværsgrunn.

 


Kjellaug Brørs gikk sitt 29. Nordmarkløp og var også begeistra for dagens trasé. Ho kommer heilt sikkert tilbake neste år for sitt 30. løp!

 


Styrkår Brørs gikk sitt 25. løp i år som oppvarming til Birken! Ekteparet Brørs var helt sikkert det eldste paret i Nordmarkløpet!

 


Ungdommen og framtida var også med!

 


Vinneren Hallvard Løfald går i mål nesten 4 minutter før andremann.

 


Gjermund Løfald i godt driv mot andreplass.

 


Kjetil Løften "drar" Berit Mogstad, og drar ifra.

 

Fullstendig resultatliste kan du laste ned her!

 


Kjetil Løften mottar fortjent 4.plass sammenlagt!

 

Rindal IL ble beste 5-mannslag med Hallvard Løfald, Gjermund Løfald, Morten Svinsås, Kjetil Løften og Gunnvor Landsem.


Berit Mogstad, Strindheim IL (og Surnadal) plasserte seg som nr. 6 totalt i årets Nordmarkløp.

Berit Mogstad og Hallvard Løfald tok begge 7 poeng i vandrepokalen i kvar sin klasse.

Jo-Inge Sandvik fra Svorkmo N.O.I. (over) sørga for internasjonal klasse over løpet med å brekke staven et par km etterstart. Han returnerte til Tørsåsløa for å få ny stav og tok så opp jakta på de fremste igjen etter å ha tapt 2-3 minutter. Ved målgang var han nr.3 i sin klasse og nr. 4 totalt. Respektabelt!


Såå blide var Kjetil Løften, Berit Mogstad og Jo-IngeSandvik etter målgang i sola etter Nordmarkløpet i dag. (Foto: Tor Jarle Bolme)


Morten Svinsås


Gunnvor Landsem, 8.plass totalt.


Disse tre karene kom fra Tingvoll og Gyl IL (i vilkårlig rekkefølge) Haldor Hofset, Rune Stølen og Peder Erling Guttormsen.


Fra starten.


20150301_120957.jpg

Gjermund Løfald ligger foran Hallvard Løfald i konkurranseklasse 21-25 år. (Foto: Ole Fosseide)


Dramatiske skyer over Snota og Folldalen antyda dårligere verforhold andre steder. Austavinden merka vi lite til på nordsida av dalen.

Tekst/foto: OleT

 

På Skiforbundets nettsider kan du lese påmeldingslister.