Picasa

Nordisk mestersamling

Denne helga er Nordens beste bueskyttere i ungdomsklassen samlet til dyst i Surnadal, Med deltakere fra Finland til Færøyene arrangeres det Nordisk Ungdomsmesterskap i bueskyting.

Du merker det internasjonale allerede når du hører speakertjenesten. Den er på engelsk. Og flagga er på plass.

Lederen i bueskyttergruppa til Surnadal IL, Ronny Edvardsen har fullt opp med å trekke i trådene for at arrangementet skal gå som det skal. Mellom telefonsamtalene forteller han oss litt om arrangementet. Han så det som en ære at Surnadal ble spurt om å ta dette arrangementet. Han tror grunnen var at de har vist seg som gode arrangører før, bl.a. av NM for et par år siden.

Så er heller ikke bueskyttergruppa til SIL noen hvem-som-helst i det norske bueskyttermiljøet. Laget har sikret seg både medaljer og flere gode resultater, og Edvardsen sjøl er på det norske landslaget.

Oppdaterte resultater finner du ved å klikke her og velge Nordisk Ungdomsmesterskap.

I helga er det også mulig at du kan følge streaming av stevnet her!

 
Eneste stevnedeltaker fra Surnadal er Narve Madaus. Han var ved godt mot da vi møtte han under skytinga i formiddag.


Internasjonal sjekking av skivene. Narve skyter på skive 24 (t.v.). I midten på skive 25 står Færøyenes eneste representant, Teitur Vilhelmsen Dalsgard.

Det er Idrettsvekst sammen med Surnadal Idrettslag som arrangerer mesterskapet.

Så har de kjempegodt samarbeid med Nordmøre Folkehøgskole. Siden mandag denne uka har de samarbeidet om en idrettsleir der rundt 50 av stevnedeltakerne deltok. Folkehøgskolen gjør en kjempejobb, understreker Edvardsen. De har proffe medarbeidere som stiller opp og gjør en fantastisk jobb for ungdommene.

- En musikkaktivitet førte til at 30 av ungdommene stod fram og sang solo! Det imponerte Edvardsen.

Vi spurte to av de norske deltakerne, Oda Mølslett og Anders Reinå Ramstad fra Tustna hva de likte best på leiren. Leiren hadde vært super, sa de, så det varvanskelig å velge ut aktivitet, men Oda valgte kajakkpadling, og Andres klatring som favoritt.


De nordiske flagga svaia over Syltøran stadion som nå er bueskyttebane. Deltakerne var veldig godt fornøyde med arrangørene og tilrettelegginga. Det var til og med øvingsbane.


Den danske klubben Hillerød Bueskytterlaug fra Skjelland er av de største i Danmark og stilte mannsterke opp under ledelse av captain (Vom, som han sa) H.C.Rossau. En munter og livlig gjeng. Det eneste de hadde å utsette på Norgesturen var prisene ... Det kunne ikke Trollheimsporten love å gjøre noe med.


Klart til skyting!


Narve (blå) og Teitur (hvit) fra Færøyene.


Fin lokalalreklame av Narve!


Delegasjonen fra Færøyene var på to mann: Trener Jogvan Magnus Andreasen og bueskytter Teitur Vilhelmsen Dalsgård 14 år.
Teitur hadde vært på leiren hele uka og likte seg godt. Fordelen med å være alene, var at da ble han nødd til å bli kjent med noen! På Vågø på Færøyene hadde de ny hall for bueskyting. 


Sverige er nok det største landet innen bueskyting i Norden.