Lars Hol Moholdt EM 2013

Kupert og tøff langdistanse i Tyskland

Nok en 3. plass til Moholdt

Etter 3. plass på gårsdagens mellomdistanse, var det store forventninger til verdensmester Lars Moholdt foran dagens langdistanse under verdenscupen i tyske Oberwiesenthal. Og Moholdt var også i dag med i kampen om seieren.

- Han har gått uten noen store feil, og må være fornøyd med 3. plass, sier landslagstrener Christian Hohl og legger til at det i dag først og fremst var på det fysiske løperne fikk utfordringer.

I bratte stigninger – med 200 meter sammenhengende stigning på det meste – var det nok en gang Erik Rost som var best. For 3. dag på rad kunne svensken gå inn til seier. I dag var han 20-tallet sekunder foran den russiske veteranen Eduard Khrennikov på andreplass. Moholdt hadde drøye minuttet opp til toppen av pallen.

-I dag var det hans nivå, og det er godkjent.

Anna Ulvensøen har under denne verdenscuprunden satt en helt ny standard for hva en kan forvente av henne. Før helgens konkurranser var en 10. plass det beste hun kunne skilte med i verdenscupen.

Etter 5.- og 8. plass de to første konkurransedagene, løftet hunn seg enda et hakk i dag, og gikk inn til 4. plass. Bare 2 små sekunder fra pallen.

-Hun presterer på et helt annet nivå enn det vi har sett tidligere. Selvfølgelig er det akkurat nå litt surt at det bare er to sekunder opp til pallen, men at hun leverer stabile gode løp 3 dager på rad er virkelig imponerende og veldig gledelig, skryter landslagstreneren.

Etter to seire på rad for Tove Alexandersson, var det i dag Mariya Kechkina som vant nesten to minutter før den svenske jenta. Evelina Wicbom ble nummer 3, noen små sekunder foran Ulvensøen. Ellers var det med norske øyne oppløftende å se at Jørgen Madslien, etter lang tids sykdomsplager, begynner å vise gryende form.

-Det er helt klart den beste langdistansen Jørgen (Madslien) har gått noensinne, sier landslagstreneren om unggutten som ble nummer 14 i dag. Den yngste på det norske laget, Bjørnar Kvåle, gikk inn til 28. plass i dag.

I morgen er det hviledag, før verdenscuprunden i Tyskland avsluttes med stafetter tirsdag og onsdag. Under tirsdagens sprintstafett er det Øyvind Watterdal og Anna Ulvensøen som stiller til start for Norge.

Tekst: Ivar Haugen