Noen få dager igjen til festival!

Nå er det bare noen dager igjen til den tolvte Stangvikfestivalen begynner. Stryet rigger opp scener og setter fram stoler for fullt, og musikerne øver mye fram til det braker løs igjen. 

Torbjørn larsen, Einar Nes og Jonny Melkild_690x503.jpg

Jonny Melkild, Einar Nes og Torbjørn Larsen ved flygelet som Stangvikfestivalen, Vårsøghelga og Kulturskolen kjøpte ilag.

Stangvikfestivalen startet i 1999 og holdt på hvert år noen år, før det gikk over til annet hvert år. Musikerne og sangerne fra Trondheim er en del av totalt ca 30 musikere/aktører + luftforsvarets musikkorps. Til sammen blir det da omtrent 60 aktører som skal være med. Noen av de skal også spille på Olavsfestivalen nå. Brit Dyrnes og Anne Ragnhild Nes har ordnet klar med overnatting til musikerne, som blir på Stangvik Aldershjem. Det blir da musikerboligen og der har de pyntet og ordnet til de kommer.

Torbjørn Larsen, styreleder, forteller at de håper på at det kommer mye folk og håper det kommer nye også. Dette er en god tid til å oppleve kulturen. Han forteller også at det er veldig god stemning under festivalen. På kveldstid i bondehuset er det spesielt god stemning. Det er i bondehuset og i kirka det kan virkelig fylles opp med folk. To kvelder vil det være ny og spesiell musikk i bondehuset, samt humor og alvor.

Stangvikfestivalen starter torsdag i Todalen med teateret «Bunnlinja» kl 20:00 på Talgø gammelfabrikk. Trygve Brøske og Marianne Meløy skal opptre og har skrevet «Bunnlinja». Dette teateret er kjempegodt mottatt i Trondheim og de skal ha ekstra forestillinger til høsten.

Lørdag er det også ett stort barneteater som styret er veldig spente på. Dette teateret er da utendørs på Svissholmen og heter «Musika Mobile».  «Musika Mobile» skal være ganske spektakulært. Her er det som står om «Musika Mobile» på cirkateater.no :

«Musika Mobile er utviklet i samarbeid med Luftforsvarets Musikkorps og Olavsfestdagene 2009, og handler om den omreisende sirkusdirektøren Moldon. Hans store stolthet er Musika Mobile, en gigantsik spilledåse på hjul. Det blir skikkelig bråk når musikkmaskinen braser inn i en fredelig korpskonsert. Musika Mobile er en spektakulær forestilling om motsetninger. Mellom den loslitte teatertruppen og det velordnede, blankpolerte korpset, mellom mennesket og maskinen, mellom støyen og musikken, og om hva man gjør når veien til harmoni synes umulig. Uteteater – for barn og voksne fra 5 år. Varighet: ca 1 time.»

 

Resten av programmet kan man se HER.