Picasa

NM i terrengløp lang løype er tildelt Rindal

Styret i Norges Friidrettsforbund har vært i møte i dag, der de har tildelt ulike NM-arrangementer for 2016. NM terrengløp lang løype blir i Rindal. Dette blir fjerde gangen et slikt arrangement er lagt til Rindal. Siste gang var i 2007, og bildet viser Gutteheatet etter 1/2 km.


Det var friidrett.no som meldte om tildelingen av NM fredag ettermiddag.

Du lese om tildelingen av NM-arrangementer på friidrett.no: Kompetansehelg og nye NM-arrangører


Dette blir fjerde gangen et slikt arrangement er lagt til Rindal. Siste gang var i 2007, og bildet over viser Gutteheatet etter 1/2 km: Per Harald Skogstad (15 år), Ole Sæterbø (15 år) og Lars Håkon Ramstad (17 år).


Friidrettsleder Tor Jarle Bolme i Rindal IL fikk den gledelige nyheten fredag kveld. - Vi har ikke fått direkte beskjed fra friidrettsforbundet enda, sier han til Trollheimsporten. - Rindal har arrangert dette NM-løpet tre ganger tidligere, forteller han. Det var i 1995, 2001 og 2007. - NM terrengløp lang løype arrangeres om høsten. Neste års NM er planlagt i samme løype som i 2001 og 2007. Det er samme trase som Trollheimsløpet, rundt Igltjønna med start og mål på Trollbanen, forteller Tor Jarle Bolme.

Trollheimsløpet i år blir en generalprøve for oss, sier Tor Jarle Bolme. - Det er selvsagt litt mer med et NM, med seremonier og det hele. Men gjennomføringen av selve løpet får vi testet ut i år. Siden vi også har arrangert NM tidligere stiller vi ikke helt på bar bakke. Vi har nytttige erfaringer fra dette mesterskapet fra før, så vi føler at vi vet hva vi går til, sier han.

I år, 11. oktober, skal tilsvarende mesterskap arrangeres i Oslo, med IK Tjalve som arrangør. Vårt NM vil sannsynligvis også bli arrangert medio oktober. I tillegg til junior- og seniorklasser, inngår også UM (15-16-17 år) og veteranklasser.

image003.jpg

Les mer og se flere bilder fra NM i 2007 på Rindal IL Friidrett sin facebookside. Her finner du også linker til NM i 2001 og 2007, som er bevart på de gamle nettsidene til IK Rindals-Troll.

Se også NM terrengløp i Rindal i 2016 på Rindal IL sin hjemmeside.