lars_hol_moholdt_3

NM-gull på ski-o mellomdistanse

- Det var et bra løp i fine forhold, sier Lars Moholdt etter å ha gått til topps på dagens ski-o NM-mellomdistanse på Heistadmoen ved Kongsberg. Med det tok han tilbake hegemoniet etter at Øyvind Watterdal var best på denne NM-distansen i Lierbygda i fjor. 

- I dag var gjennomføringen mye bedre, slår Moholdt fast. Men det er mange som er i god form, og da blir det tett i toppen av resultatlisten.

Nærmest Moholdt i dag var Jørgen Madslien og Øyvind Watterdal – som sammen med Moholdt gikk inn til EM-gull på stafett for en drøy uke tilbake. Men nå ble det altså sølv på Madslien og bronse til Watterdal under dagens NM-mellomdistanse, med drøye halvminuttet opp til en fornøyd vinner:

- Jeg har bare noe smått i tidstap helt i starten av løypa, hvor det var litt vanskelig å få oversikten.

Usikkerheten til dagens vinner i dameklassen, Anna Ulvensøen, var om hun var restituert etter et tøft program under EM i Bulgaria for en drøy uke tilbake.

- Jeg var «piggere» enn jeg hadde fryktet, samtidig som jeg gjorde få feil, forteller hun selv om veien til NM-gull.

- Det er artig å lykkes såpass bra som jeg har gjort den siste tiden, fortsetter jenta som har levert bra både under NM-langdistanse, EM og nå altså til gull på NM-mellomdistanse.

I dag var hun snaue minuttet foran tvillingsøster Marta, med fjorårsvinner Evine Westli Andersen på 3. plass.

Når en legger til at dagens gull- og sølvvinner får med seg Maren Jansson Haverstad – som var nummer 4 i dag, bare sekundet bak bronsen – på NTNUI-laget under morgendagens stafett, kan det bli mer moro søndag:

- Stafett – sammen med de jentene en trener med daglig – er alltid moro, og jeg skal ikke legge skjul på at vi håper å gå helt til topps.

Da er de andre damelagene advart, mens en på herresiden kan regne Hadeland OL som den store forhåndsfavoritten under morgendagens NM-stafett i ski-o fra samme arena.

Tekst: orientering.no

Arkivfoto