Mandag
Mandag Snøbyger
-11°
Snøbyger
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Delvis skyet
-13°
Delvis skyet
Flau vind
IMG_1794

Nettverk Nordmøre på verdens største utdanningskonferanse

Nettverk Nordmøre arbeider med kvalitetsutvikling av oppvekstsektoren på Nordmøre. På vegne av kommunene Aure, Averøy, Gjemnes, Kristiansund, Smøla, Sunndal, Surnadal og Tingvoll var Nettverk Nordmøre invitert til å være Showcase på ICSEI (International congress of school effectiveness and improvement) i Stavanger 08.-12. januar 2019.

Tekst og foto: Nettverk Nordmøre

ICSEI er verdens største utdanningskonferanse, som hadde sin første samling allerede i 1988. Det er første gang at konferansen er i Norge, med Universitet i Stavanger som arrangør. Over 800 deltakere fra hele verden deltok. Deltakerne er de mest sentrale forskerne på utdanningsområdet i dag, nasjonale myndigheter, fagorganisasjoner, og ledere og lærere fra skoler og barnehager nasjonalt og internasjonalt.

Til å dele arbeidet i Nettverk Nordmøre sitt showcase «Sammen skaper vi fremtiden - region Nordmøre 2040», deltok elever, foreldre, tillitsvalgte, styrer i barnehage, rektor, varaordfører, rådmann og oppvekstfaglige ansvarlige fra de ulike kommunene. Utviklingsarbeidet er støttet økonomisk av Fylkesmannen i Møre og Romsdal og KS.

IMG_0133.jpg
Showcaset begynte med at alle deltakerne sto på scena med ryggen til, for å vise at alle aktørene var tilstede og presenterte

Elevene ønsket velkommen med: «Nå skal vi snakke om vår fremtid!». Under sesjonen vekslet deltakerne fra Nordmøre mellom å bli  intervjuet og svare på spørsmål fra de over 230 deltakerne i salen. Målet var å skape refleksjon over egen praksis og læring for deltakerne både på scenene og i salen. Showcaset ble avsluttet med at nettverket fikk mange gode råd på veien videre i prosjektet.

Nettverk Nordmøre har fått flotte tilbakemeldinger på både innhold og form på showcaset. Det er motiverende for oss at arbeidet på Nordmøre blir valgt ut til å representere Norge som showcase på en så stor og viktig global møteplass for utdanningsområdet, og også får internasjonal oppmerksomhet.

IMG_1794_690x497.jpg
Elevene Elise Brøske og Benjamin Rønning åpner showcaset: «To day we are going to talk about our future»

IMG_1797.jpg
Elevene blir intervjuet.

IMG_1799.jpg
Rektor Marit Hopshaug og varaordfører Ragnhild Helseth svarer på spørsmål fra sin gruppe i salen.

IMG_1800.jpg
Hovedtillitsvalgt Stig Are Mæhle svarer på spørsmål fra salen.

IMG_1824.jpg
Evaluering av showcaset etterpå: Hva lyktes vi med? Hva kunne vært annerledes?

IMG_1819.jpg
Fra scena: Digitale innspill fra salen og alle som deltok i showcaset

 

Tips en venn Skriv ut