gamle øye skule_350x265

Nei til gamle Øye skole

Med 16 mot 9 stemmer sa kommunestyret i Surnadal torsdag overraskende nei til å gjenoppbygge gamle Øye skole. I stedet vil kommunen gi bort skolen som nå ligger lagret på museet. I debatten kom det etter hvert klart fram at flertallet av politikerne heller vil bruke de planlagte kronene til andre, og etter flertallets mening, viktigere bygg enn kommunens første fastskole, skriver tk.no.

Etter utallige runder i politiske fora håpet kulturleder Lilli Husby at skjebnen for gamle Øye skole endelig skulle avgjøres og at kommunestyret torsdag skulle bestemme seg for å gjenoppbygge skolen som er 150 år i 2012. Det var også innstillingen fra administrasjonen.

Etter forslag fra Palmer Vikan (KrF), lang debatt og gruppemøter, reiste hele 16 stykker seg og sa nei til gjenoppbygging av skolen ved museet på Åsen. Flertallet ga også tydelig uttrykk for at materialene som ligger lagret, er av dårlig kvalitet, og at kostnadene med oppbyggingen ville ha blitt vesentlig mer enn de avsatte kronene, melder Tidens Krav.

Om noen ønsker å få bygget gratis, er det bare å ta kontakt med kommunen.