bb_300x300

Nasjonalt plateslipp for surnadalsbandet Batteri

Snaue to år etter andreplassen i Melodi Grand Prix Junior, kommer de talentfulle surnadalsguttene i bandet Batteri med sin første plate, ”Batteri” – spekket med norske låter skrevet av bandet selv.

 

 
Proffhjelp
Plata ble innspilt i Øra studio i Trondheim i løpet av september 2009. Med seg på laget har de blant annet hatt Jostein Ansnes som produsent, Gåte-gitarist Magnus Børmark som Co-produsent/tekniker, samt daglig leder i plateselskapet MBN, Stein Vanebo. De er alle imponerte over Batteris musikalske ferdigheter og spår bandet en lys fremtid. MBNs egne presentasjon av albumet ”Batteri” kan du lese her.
 
 
  
 
Fra engelsk til norsk
Det var nettopp Stein Vanebo i MBN som oppfordret bandet til å skifte sangspråk. Dermed har kvintetten fra Surnadal nå gjort en helnorsk omvending og fått både norsk bandnavn og laget norske låter. Produsent Jostein Ansnes er imponert over tekstskrivingen i forbindelse med denne prosessen, og mener bandet er godt på vei til å utvikle en egen stemme med sine norske, kreative låter.
 
 
Les mer om Batteris sanger og skriveprosess i et intervju hos Adressa her.  
Adressa.no har også anmeldt ”Batteri”, dette kan du lese her. 
 
 
Den selvtitulerte platen som ble lansert 1. mars består av elleve spor i pop/rock-sjangeren. Tekstene varierer fra dystre og alvorlige tema – til friske og energiske ”gladsanger”. Fengende melodier er et stikkord for plata, som inneholder både hiten ”Tenke nå”, ”Sorte får” i tillegg til mange nye sanger. Guttene har også fått med seg MPG-kollega Celine Helgemo til å kore på plata. 
 
Du kan få tilgang til de nye sangene på iTunes eller bestille/kjøpe plata hvor du normalt finner musikk. I Surnadal finnes ”Batteri” på de fleste utsalgssteder.  
 
 
 
Turné og signeringskonserter 
2010 blir et begivenhetsrikt år for Batteri, med både nasjonal TV-annonsering og flere turneer med ulik regi. Onsdag 3. mars kickstartet bandet sin plateslipp-turne hjemme i Surnadal kulturhus, og i løpet av de nærmeste ukene legger de ut på en halvakustisk kjøpesenterturné i nærområdet – i regi av kjeden Amfi i Surnadal. Amfi har gjennom Amfi Kreativ samarbeidet med bandet fra første dag, og gleder seg veldig på bandets vegne.
 
Mot sommeren venter flere spennende oppdrag, både lokalt og nasjonalt, så vi oppfordrer alle gamle og nye fans til å følge med!
 
Alt om bandet finner du på disse nettsidene: