DSC_0306

RBL AS med utvidet agentur

Nå blir det ny butikk

Nå rives det gamle meieribygget i Rindal. RBL AS kjøper tomta og bygger ny butikk med plass til snøscooter og ATV, i tillegg til et enda større utvalg av hageutstyr og landbruksvarer. Den nye butikken skal forhåpentligvis stå ferdig til våren.

Det meste av "meieritomta" i Rindal eies i dag av R-T Eiendom AS. RBL AS har avtalt å kjøpe store deler av tomta når det gamle meieribygget er revet. Der skal de bygge en ny og større butikk. 

Skisse nybygg RBL.png
Omtrent slik kan den nye butikken til RBL bli.
 

Bygges sammen med eksisterende bygg

Den nyeste delen av meieribygget, som blant annet inneholder utleieboliger, blir stående igjen. R-T Eiendom AS vil fortsatt eie den delen, selv om den blir sammenbygd med RBL sin butikk.

- Vi ser for oss at den nye butikken skal stå ferdig mot våren, hvis alt går etter planen, sier Jon Moen, som er daglig leder i RBL AS.

- Det blir veldig bra med ny butikk. Dette er en gladsak, vil jeg si. Det er jo næringsutvikling. Det er ikke så mange som bygger nytt, ansetter flere folk og øker omsetningen. Det synes jeg er veldig bra, sier Vibeke Langli, som er styreleder i RBL AS.

Arbeidet med riving av det gamle bygget er nylig satt i gang igjen etter en lengre pause. Rivingen ble påbegynt i mars/april, men ble midlertidig stoppet etter et tilsyn i forbindelse med brenning av bygningsavfall. Nå er det rivingsselskapet AF Decom som utfører resten av jobben, da de har godkjenning for riving i tiltaksklasse 2.

DSC_0321.jpg
På baksida er rivingsarbeidet i gang.
 

Økt behov for lagerplass

Vibeke Langli forklarer at det ikke bare er det opprinnelige meieribygget som skal rives, men også et bygg som har stått mellom meieriet og landbruksverkstedet. Der skal det bygges et nytt lager for RBL. Kjelleren under meieribygget skal også bevares og brukes som lager. RBL kjøper i tillegg stålhallen som de i dag leier av R-T Eiendom. Også den brukes som lager.

Bedriften har et innholdsrikt sortiment, og i tillegg mange sesongvarer, så de trenger mye lagerplass. Den nye butikken blir mye større enn før, og med et enda større sortiment blir det behov for enda mer lagringsplass.

DSC_0312.jpg
Bygget i midten, med den høye pipa, skal også rives.

DSC_0315.jpg
RBL kjøper også denne stålhallen, som de allerede bruker som lager.


Utvidet agentur på snøscooter og ATV

RBL har utvidet agenturavtalen med BRP om salg av ATV og snøscooter. De har tidligere hatt agentur på Lynx snøscooter, og nå blir det Ski-Doo snøscooter og Can-Am ATV i tillegg. BRP er derfor med på å utforme det nye bygget og butikklokalene. Jobben med bygging av butikken skal ut på anbud så snart innholdsbeskrivelsen er klar, forteller Vibeke Langli.

Den nye butikken blir mye mer synlig enn lokalene som RBL har i dag. Alt innholdet i den nåværende butikken blir selvsagt flyttet til de nye lokalene. Der blir det plass til et utvidet vareutvalg av alt til hage, skog og landbruk, i tillegg til fast utstilling av snøscooter og/eller ATV, med klær og utstyr som hører til. Det blir også et utvidet utvalg av Husqvarna-produkter.

DSC_0298.jpg
Stor utstilling av ATV hos RBL. Dessverre i et litt bortgjemt lokale i dag.

DSC_0293.jpg
Vibeke Langli og Jon Moen prøvesitter en Side-by-side ATV. Her får du også kjøpt klær og utstyr, som du ser på veggen bak.

DSC_0288.jpg
Jon Moen med en demo-ryddesag, Husqvarna. Denne har han fått gode tilbakemeldiger på.

DSC_0292.jpg
RBL har solgt mange av disse robotgressklipperne. Husqvarna Automower har også kommet med firehjulstrekk.
 

Forventer stor økning i omsetningen

- Vi ser lyst på framtida nå. Vi velger å satse, nettopp på grunn av at vi har fått agenturet for BRP. Der får vi et ganske stort distrikt, sier Vibeke Langli.

Jon Moen forteller at de har planer om å øke omsetningen på scooter og ATV fra ca 5 millioner til 15 millioner pr år i første omgang.

Vibeke Langli forteller at RBL har drevet med overskudd hvert år siden bedriften ble AS i 2006. Omsetningen har også vokst jevnt og trutt, med en økning på 11 millioner i løpet av de siste fire åra. Det synes hun er veldig bra.

- Vi har dyktige ansatte. Det er en stabil arbeidsstokk, og rutinerte folk. Det er et tegn på at de trives. Og Jon har gjort en kjempejobb innen salg. Butikken har virkelig fått et løft etter at han begynte her for fire år siden, sier hun.

DSC_0318.jpg
Thorbjørn Jacobsen, Einar Asphaug og Ola Inge Svinsås har alle vært ansatt i RBL i mange år.
 

Øker mest på butikk og verksted

RBL AS eies av Lokalt Løft (38%), Norgesfor Røv Mølle (27%) og av ansatte og lokale bønder (35%). Eiendomssselskapet RBL Eiendom AS er nå i sin helhet eid av RBL AS.

Jon Moen forteller at selv om bedriften har flest ansatte på transport så er det på butikk og verksted det har vært størst økning i omsetningen. Det ble kjøpt inn en ekstra kranbil i fjor, men ellers har transporten vært ganske stabil de siste åra.

DSC_0309.jpg
Den nyeste kranbilen, en 2018-modell. Bak bilen er det utstilt landbruksredskaper fra AK Maskiner.
 

Vil ansette flere folk

RBL utfører melketransport på oppdrag for Tine med fire vogntog. De henter melk i Rindal, Surnadal, Orkdal, Agdenes, Snillfjord, Hitra, Frøya og deler av Halsa, hos tilsammen 163 melkeprodusenter. Bedriften har også to vogntog med bakmontert kran. Den nyeste bilen, en 2018-modell, går i fast oppdrag for Surnadal Transportpartner. RBL har også mye kjøring for Norgesfor Røv Mølle, tilsvarende ca 2 årsverk.

Bedriften har en stabil arbeidsstokk, med totalt ca 20 ansatte. 13 av disse jobber med transport, 4-5 på verksted og 2-3 på butikk og administrasjon. Nå skal det snart ansettes en ekstra selger, som først og fremst skal ta seg av BRP-produktene. Etter hvert blir det også en ekstra lærling på verkstedet, på reparasjon og vedlikehold av scooter og ATV. RBL har også landbruksverksted, og salgsavtale på landbruksredskap fra AK Maskiner.

DSC_0310.jpg
Foss-Eik tilhengere forhandles også gjennom AK Maskiner.

DSC_0319.jpg


Helt avgjørende at folk handler lokalt

Jon Moen forteller at det har vært frisk satsing på landbruk de siste åra. Bøndene i Rindal er framtidsrettede og positive, synes han. Han har også merket at kundene har blitt mer bevisst på å handle lokalt.

- Dette er helt avgjørende for vår og andre næringsdrivende sin eksistens i Rindal. Vi vil være en servicebedrift der kunden får hjelp når han trenger det og kommer igjen for senere handel. Hvis vi skal konkurrere med netthandel så må vi være der for kunden, og levere et bra produkt som vi server i etterkant av en handel, avslutter han.


Ingressbildet: RBL er også forhandler av Gaupen bilhengere og Weidemann minilastere.
 

RBL AS er medlem av Trollheimsporten.