Picasa

Mykkjy så foregår

«Trivele å kjør gjennom Rindalsgar'n for tia, det e mykkjy så foregår» sa lederen for Rindal Næringsforum, Ingrid Kvam Moen, under åpninga av dagens lunsjmøte.

 Første tema under Rindal Næringsforums lunsjmøte i Rindalshuset mandag var nettopp aktiviteten i Rindal sentrum.

Bjarne Nordlund fra Rindal kommune orienterte om arbeidet både på det gamle Autoverkstedet og på Øvre Dalen.

Autoverkstedet har fått ei total renovering innafor veggene. Fra aust er halve bygget spesialdesignet for El-Watch. Taket er nytt, og det skal også bli finere utvendig. 

Ferdigstillingsdatoen er 1.juli, kunne leder hos El-Watch, Kjetil Halle fortelle.

Det er svært krevende å renovere gamle bygg slik at de tilfredsstiller dagens krav, og det gjelder både Autoverkstedet og Øvre Dalen, sa Bjarne Nordlund.

Det var det som gjorde at oppstarten på Øvre Dalen ble forsinka i høst med frykt for dårlige byggeforhold om vinteren. Det siste viste seg å være ubegrunna!

 Bygget blir ferdig til høsten, og utkast til salgsbrosjyre er klart.

Det blir 4 kommunale hybelleiligheter i sokkelen.

Hovedetasjen er næringsdel. Der skal Statens Naturoppsyn og Områdeforvalteren for Trollheimen ha kontor. Den delen som vender mot nord er fortsatt ledig. 

I andre etasje blir det to leiligheter på 90 – 100 kvm. Disse er ikke solgt ennå, men noen har meldt interesse. Det blir fabelaktig utsikt fra dissse leilighetene, meinte Nordlund.

 Næringslivsfolket fikk også ei direkte utfordring til fysisk aktivitet under denne lunsjsamlinga.

Enhetsleder og folkehelsekoordinator Grete Ranes Heggem (t.h.) og Kari Mette Skjølsvold, som begge er medlemmer i arbeidsgruppa "Yt og nyt" i lag med Gunnhild Strupstad, utfordra bedriftene i Rindal til å konkurrere om å være sprekest. 

Som et helse- og trivselstiltak har de kommunale arbeidsplassene hatt en liknende konkurranse. Nå ønsker de å utvide konkurransen til også å gjelde bedriftene. 

Konkurransen går ut på å danne lag på 4 – 10 personer som konkurrerer om å gå flest minutter på 30 dager/i september. Hver deltaker må gå minst 15 timer. 

Innledningsvis understreka Grete Ranes Heggem at god helse er god økonomi for både kommune og næringsliv. Ho peika på støtta næringslivet har gitt til både tiltaket Kul-Tur-Sti, fotballhall og lag og organisasjoner i bygda.

 Siden 2010 har det vært jobba med helse- og trivselstiltak i Rindal, og under tittelen «Yt og nyt» har det vært arrangert både volleyballturneringer og fellesturer.