musikerdugnad organdonasjon2

Musikerdugnad for organdonasjon

Ingvild Kårvatn, Fay Johansen og Lise Mari Bjerknesli engasjerer seg i kampen for organdonasjon, og ønsker at flere skal få kunnskap og fakta om den viktige saken. 20. januar inviterer de til foredrag og kulturinnslag fra lokale artister som stiller opp for en god sak.

- I fjor høst hadde vi stand på Matkroken i Todalen, der Svein Håvard Saksen og Inge Bævre spilte for de fremmøtte. Det ble svært vellykket, og da kom tanken om å ta dette et steg videre, sier en av initiativtakerne, Ingvild Kårvatn. Som sagt, så gjort. Tirsdag 20. januar kommer foredragsholder fra Stiftelsen Organdonasjon til Surnadal Kulturhus. I tillegg vil flere lokale artister underholde for en god sak, og inngangspengene på 50 kroner går uavkortet til stiftelsen.

Kårvatn meldte seg som organdonor som 20-åring, og har et sterkt ønske om at flere skal få kunnskap om organdonasjon.

- Det er nok mange som sitter med ubesvarte spørsmål, og behovet for å få ut oppklarende fakta er stort og viktig. Målet med kvelden er ikke først og fremst å få flere til å melde seg som donor, men å sette fokus på temaet og forhåpentligvis ufarliggjøre det litt. Av og til er det nødvendig å snakke om ubehagelige ting, og ta et standpunkt før det er for sent, sier en engasjert Kårvatn.

Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) stiller gledelig opp som konferansier, og har selv engasjert seg sterkt i saken. I 2011 fikk hun 10 av 11 stortingsrepresentanter fra Senterpartiet til å fylle ut donorkort.

- Et viktig standpunkt som kan redde liv, sier Klinge som håper mange tar turen til Kulturhuset.

Kårvatn tok kontakt med flere lokale artister med spørsmål om de ville bidra på en musikerdugnad for organdonasjon. Tilbakemeldingene var utelukkende positiv.

- Jeg er så takknemmelig for responsen. Nå blir det en helaften i foajeen i Kulturhuset, der organdonasjon får livsviktig oppmerksomhet.

Torstein Snekvik er en av mange lokale artister som har takket ja til å stille opp.

- Jeg var aldri i tvil, og var glad på forespørselen. Hyggelig å kunne bidra for ei viktig sak, sier Snekvik.

På scenen får vi i tillegg se Øyvind Glåmen, Svein Håvard Saksen, koret Vox, Gøran Bolme, Øratrall m.fl.

Sparebank 1 er arrangementets hovedsponsor.

Arrangementet starter tirsdag 20. januar¨kl 19.00.

Vi har alle potensielt syv organer å donere bort: Hjertet. Lungene. Leveren. Bukspyttkjertelen. Og de to nyrene, der ventelistene i Norge er lange. Les mer på www.organdonasjon.no

På bildet ser vi Svein Håvard Saksen (bakerst) med sønnen Dennis på armen, Jenny Klinge, Torstein Snekvik og Ingvild Kårvatn.