gm5 alle

Musikalsk innertier

80 femteklassinger fra Surnadal kommune dannet torsdag kveld et flott barnekor på scenen i Surnadal kulturhus. Med seg på laget hadde de Gøran Bolme, og sammen sørget de for en ny fabelaktig "Give me 5"-konsert.

"Give me 5" er et skoleprosjekt for alle femteklassinger i Surnadal kommune, og er et samarbeidsprosjekt mellom kommunes oppvekst- og kulturavdelinger og Surnadal kulturhus. Prosjektet er lagt inn i kulturbudsjettet, og har vært et fast arrangement de siste åtte årene. Tidligere har blant annet Bjarne Brøndbo, Frode Alnæs, Tramteatret og Viggo Sandvik vært gjesteartister på prosjektet.

gm5 og gøran.jpg

I år var det surnadals egen Gøran Bolme som var artisten femteklassingene skulle samarbeide med. Før konserten uttalte Bolme til Trollheimsporten at han var ydmyk og spent for å hoppe etter både Wirkola, Ahonen og Schlierenzauer siden Frode Alnæs, Bjarne Brøndbo og Batteri har hatt rollen som gjesteartist tidligere år.

Det var en unødvendig bekymring. Bolme leverte som alltid varene fra scenen, og spilte på lag med femteklassingene fra første strofe. Gjennom konserten fikk en fullsatt storstue høre en fin blanding av Bolmes egne viser og sanger som elevene hadde øvt inn i musikktimene på skolen. Vi lot oss imponere av tålmodige femteklassinger som sang med av full hals, og som klarte å stå rolig og pent den drøye timen konserten varte. Det er ikke selvsagt for barn i denne alderen.

gøran bolme1.jpg

Ragnhild Dahl er musikalsk leder og dirigent, og skal ha ros for å ha sydd sammen en flott konsert, og ikke minst for å ha fått koret så samstemt på kort tid. 

I følge Torill Helgetun i Surnadal kommune, er målet med Give me 5-prosjektet å få elevene til å trives sammen. Både på skolen, i kommunen, i landet vårt og i hele verden! Elevene strålte fra scenen i kulturhuset torsdag kveld, og viste at samarbeidsprosjektet er en suksess som har kommet for å bli!

Give me 5 for elevene og alle involverte! 

Se en liten videosnutt fra konserten nedserst i saken

gøran bolme2.jpg

gm5 alle2.jpg

gavesjekk fra varaordfører.jpg
Anne Marie Høvik mottok en sjekk fra varaordfører Helge Røv på vegne av femteklassingene i kommunen