Motivasjonsprisvinnere

Motivasjonsprisen gikk til Letthus AS

Banksjef Magne Bjørnstad kunne fortelle at det var mange nominerte til Rindal Sparebanks motivasjonspris i år, men at styret var samstemte i at prisen skulle gå til Letthus AS, som det siste året har vært gjennom ei tøff tid med motbakker, bølgedaler og ny oppstart. 

Over: f.v.: Banksjef Magne Bjørnstad, Martin Rise, Stein Ivar Børset, Brynjar Lo, Heidi Bergheim og Ola Helgetun. Ikke til stede på bildet: Svein Storholt og Janne Rudolfsen. 

 

Letthus AS er produsent av mobile hvile- og spisevogner, toalettkabiner, spesialvogner, telehytter og isolerte hus. Deres mål er å utvikle og produsere de mest solide og brukervennlig arbeidsbrakkene på hjul til norske håndverkere

 

Martin Rise tok overrasket i mot prisen på 25 000,- og takket kommunen for støtte etter ny oppstart og styret og de andre ansatte som er så engasjerte og står på, alt handler om lagspill.

 

 

Utdrag fra begrunnelsen: 

Det er et begrep som kalles «Fugl Føniks». Ifølge egyptisk mytologi så er Fugl Føniks et symbol på gjenfødselen og som vi vet brant både Føniks og reiret opp – men fra asken gjenoppstår Føniks som en ny fugl som stig opp mot himmelen. 

Årets prisvinner kan beskrives som Fugl Føniks. Prisvinnerens produkt blir av og til fraktet luftveien til ulike kunder, om ikke akkurat av Fugl Føniks, derimot med  helikopter. Årets prisvinner har sin gjenfødelse fra en tradisjonsrik bedrift som dessverre gikk konkurs på denne tiden i fjor, men det var fire tidligere ansatte som med hjelp fra mange gode krefter brettet opp ermene, spyttet i nevene og sa at dette skal vi prøve å drive videre. 

Det finnes mange vellykkede eksempler på at bedrifter får en ekstra «drive» når tidligere ansatte tar over.  Mye kan handle om noe som enkelt og vanskelig som motivasjon og indre drivkraft etter å lykkes. I fjor høst var det spennende hvordan det ville gå, med bedriften fikk en «flying start» med en stor leveranse til et italiensk firma som var en underleverandør til Statnett. I vår kunne de stolt bekjentgjøre at vogn nr. 100 var bestilt og ordrereserven er fremdeles bra.  

Dermed er det vel ingen hemmelighet om hvem som får årets Motivasjonspris.

Derfor er det en stor glede å tildele Rindal Sparebanks Motivasjonspris for 2015 til Letthus AS v/ Martin, Heidi, Brynjar og Stein Ivar. 

Motivasjonsprisen_Letthus_690x460.jpg