mot fritid lagbilde

Jenter med MOT på brystet

Surnadals damelag i fotball ble av kommunen utfordret til å bli skolert i "MOT i fritid", som er et verktøy i kultur- og verdibygging blant ungdom og voksne på deres fritidsarena. Jentene tok utfordringen på strak arm, og skal heretter spille med MOT-logoen på brystet. 

MOT er en ungdoms- og samfunnsbygger som styrker ungdoms bevissthet og mot - til å leve, til å bry seg og til å si nei. Denne filosofien kan hjelpe unge mennesker til å føle seg trygge og verdifulle, tenke selv og ta vare på sine evner og talenter. I følge organisasjonen er mot den viktigste egenskapen et menneske kan ha, fordi den er en garanti for de andre egenskapene og verdiene vi ønsker å stå for, og for vår integritet.

MOTs programmer i skolene suppleres av MOTs tilstedeværelse på fritidsarenaen. Fritiden blir en treningsarena der ungdom i stor grad får sette MOT-verktøyene de lærer om på skolen ut i livet.

Et lag med gode holdninger
Det var Surnadal kommune som tok initiativet til at damelaget i fotball fikk tilbudet om å bli skolert i MOT. Kommunen har i flere år vært MOT-kommune, med hovedfokuset rett mot elever i ungdomsskolen. For første gang har kommunen inngått en 3-årsavtale med MOT, og utvider rekkevidden til også å gjelde "MOT i fritid". 

- MOT har fungert godt over lang tid her i kommunen. Nå ønsker vi å synliggjøre MOT også utenfor ungdomsskolen. Da tenkte vi på damelaget i fotball som vi synes fremstår som en gjeng med gode holdninger, som utøver Fair Play og er gode forbilder, sier rådmann Knut Haugen.

Tirsdag kveld var damelaget samlet på ungdomsskolen for å bli skolert i programmet av Laila Sollid (MOT-coach) og Eva Sæterbø (MOT-coach og MOT-ambassadør). Styret i fotballgruppa og støtteapparatet ble skolert forrige uke. Etter fullført kurs får spillerne utdelt diplom og får æren av å spille med MOT-logo på brystet. 

mot fritid3.jpg
Ane Mogstad og Marte Næss som slår av en prat under en av øvelsene 

mot fritid4.jpg
Thea Holten og resten av damelaget gjennomførte mange praktiske øvelser 

Daglig leder i fotballgruppa, Øystein Hjelle Bondhus, setter stor pris på initiativet fra Surnadal kommune.

- Vi er takknemmelige over at vi ble utfordret til å bli en del av MOT. Damelaget er en gjeng med spillere som allerede viser gode holdninger. Nå får vi det formalisert, og det gjør både spillere og klubben stolt. Jeg er helt sikker på at damelaget blir flotte ambassadører for MOT i fritid. Nå gleder vi oss til å heise MOT-flagget på alle hjemmekamper på Syltøran stadion, sier Bondhus. 

Du kan lese mer om MOTs arbeid på deres nettside www.mot.no 

mot fritid2 ane og ingrid laila og eva.jpg
Eva Sæterbø (t.v) og Laila Sollid (t.h) sammen med kapteinene Ingrid Bæverfjord og Ane Mogstad

mot fritid1.jpg
Diplom som viser at Marte nå kan kalle seg "Aktiv medspiller med MOT"