Lars Hol Moholdt foto orientering

Moholdt med nok en medalje

Lars Moholdt fulgte opp bronse fra mellomdistansen i går med ny bronse under dagens langdistanse på ski-o VM i Russland.Hans sterke avslutning ga ny norsk medalje i ski-o VM.

- Da Lars Moholdt passerte arena som 6. mann med en runde igjen, hadde jeg aldri trodd at han skulle klare medalje, smiler landslagstrener i ski-o, Christian Hohl etter dagens langdistanse under ski-o VM i Russland.

Men en skal aldri regne bort den råsterke karen fra Rindal.

For etter en fantastisk sisterunde av den regjerende verdensmestermester på langdistanse, var han i medaljekampen på sistepost.

- Sisterunden til Lars er veldig sterk, konstaterer landslagstreneren, som imidlertid måtte avvente målfoto før det var klart at det endte med bronsemedalje.

- Ut på oppløpet så det vanskelig ut i kampen om bronsen mot Andrey Lamov. Men han gjør en meget god spurt, og målfoto viser ganske klart at Lars er foran.

Dermed ble det altså andre bronsemedaljen på to dager for nordmannen.

- Vi må være fornøyd med det. Han gjorde noen småfeil på andrerunden, det gjør at han ikke er med i gullkampen. Men med den avslutningen er det mer enn godkjent.

For med noen småfeil fra Moholdt ble det i dag gull til svenske Erik Rost - som vant sitt første individuelle VM-gull.

Etter sølv på mellomdistansen i går, da han var 15 sekunder fra toppen av pallen, var Rost i dag over minuttet foran andremann, Kriill Veselov. Moholdt, på 3. plass, var noen sekunder bak Veselov.

I morgen avsluttes VM med stafetter, og da tar Norge mål av seg til ny medalje.

- Ja, det må være målet, sier landslagstreneren på direkte spørsmål:

- Russland og Sverige er nok litt for tøff å hamle opp med. Men vi bør ha god sjanse til å slå Finland.


Dermed har landslagstreneren gitt en pekepinn på hvem som regnes blant favorittene når den norske trioen med Bjørnar Kvåle, Øyvind Watterdal og Lars Moholdt skal ut på mesterskapets siste øvelse i morgen.

Evine Westli Andersen ble nummer 18 i dameklassen i dag. Her var det total russisk dominans, med fire løpere fra hjemmenasjonen på toppen av resultatlista Mariya Kechkina vant foran Alena Trapeznikova og Polina Frolova i konkurransen hvor trippel gullvinner fra tidligere i mesterskapet, Tove Alexandersson, måtte bryte på grunn av sykdom.

Øyvind Wiggen ble nummer 27 i herreklassen og Øyvind Watterdal brøt dagens langdistanse.

 

Foto og tekst: Orientering.no