skjermdump avisa st

Møter stengt dør

Orkdals ordfører Oddbjørn Bang (Sp) sier tvert nei til å inkludere Rindal i den nye storkommunen, og får støtte fra de andre ordførerne. - Vi må ha arbeidsro, sier ordfører Oddvar Indergård i Agdenes til avisa Sør-Trøndelag i fredagens papiravis.

Sør-Trøndelag skriver blant annet dette:

Onsdag ble det flertall i kommunestyret i Rindal for å ta opp spørsmålet om kommunesammenslåing på nytt, til tross for at de i juni gjorde vedtak om at kommunen skulle fortsette alene. Det betyr omkamp om sammenslåing, og med et kommunestyre delt på midten er det for øyeblikket helt åpent hva som blir resultatet når politkerne samles igjen 14. desember.

Nyheten om Rindals mulige helomvending møter ingen entusiasme hos ordfører Oddbjørn Bang i Orkdal.

- Nå har disse seks kommunene vært i en prosess om kommunereformen hele våren. I juni besluttet Skaun og Rindal å si nei til samarbeidet, mens Meldal, Orkdal, Agdenes og Snillfjord ble enige om å danne en ny kommune. Så har vi reforhandlet avtalen, og blant annet avklart spørsmål rundt interimsnemd, fellesnemd og arbeidsutvalg for denne nemda, sier Bang og viser til at dette har vært et krevende arbeid.

Meldalsordfører Are Hilstad og rindalsordfører Ola T Heggem uttaler seg også om saken. Hele artikkelen er tilgjengelig i Sør-Trøndelag sin papiravis og eavisa fredag

Sør-Trøndelag har også snakket med varaordfører Magnar Dalsegg. De skriver bla. dette:

Magnar Dalsegg (H) viser til at det er opp til Stortinget å avgjøre om Rindal skal bli med i Orkland.

Dalsegg står bak forslaget om å ta opp sammenslåingssaken på nytt i kommunestyret i Rindal. Han synes det er synd at orklandsordførerne vil avvise å ta med Rindal i forhandlingene.

- Vi må bare ta det til etterretning hvis det er det som er situasjonen, sier han. 

Dalsegg påpeker også at det en frist ut året for å gjøre vedtak for kommunene.
 

Bildet: Skjermdump fra Sør-Trøndelag sin papiravis fredag.