MAG_350x194

Surnadals-bandet M.A.G ute med debut-CD

Mørkt, mystisk og melodisk

- Musikken vår kan kanskje plasseres i landskapet mellom DumDum Boys og Seigmen. Men vi har egenart, og folk må prøve å dra konklusjonene selv når de hører oss. Det sier Frank sPoon Botten, gitarist og låtskriver i M.A.G, Surnadals-gruppa som nå er ute med debut-CD-en "Magnolia".

M.A.G består i tillegg til Frank sPoon Botten av vokalist og tekstskriver Johnny Nonsens Myklegard, trommeslager Jan Peter Husby, gitarist Ola Langli samt bassist Torbjørn Kvande, som nylig tok over etter Preben Gøssu Joramo.

Gruppas mørke, gitardrevne rock med metal-islett er preget av både kontrollert aggresjon og personlige tekster. Samtidig er de ti låtene melodiske, mange av dem dempede med gradvis oppbygging og krydret med keyboards. Balladen "Sammen har vi gått" (med Stine Grytskog som gjestevokalist) har et umiddelbart radiopotensial, åpningskuttet "Ingen gud" har et hypnotiserende grunge/metal-riff, mens "Magnolia (Wedding version)" viser bandet fra sin mest symfoniske og atmosfæriske side.

M.A.G har gjort alt sjøl, fra låtskriving til innspilling, produksjon og miksing, i tillegg til at de gir ut "Magnolia" på sitt eget plateselskap Stable Records.

- Det eneste vi har satt bort, er selve CD-coveret samt mastringa, som er gjort i RAK Studios i London. Vi har bygget vårt eget studio i Surnadal, slik at vi slapp å ha det for travelt med innspillinga... På den andre sida har det nesten gått for lang tid, sier Frank sPoon Botten med et smil.

For tid har det tatt, og så mange spillejobber har det heller ikke vært i det siste for bandet, som er en viderføring av Verdiløse menn, og som de starta for fullt for fem år siden.

- Nei, det ble bare to spillinger i fjor. Nå håper vi å få til en turne eller i alle fall noen flere konserter. Målet er helt klart å nå ut til flest mulig med musikken vår. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk, også folk som ikke er de nærmeste vennene våre. Så de sier det ikke bare for å være høflig!

"Magnolia" er trykket i 1000 eksemplarer, og kommer til å bli solgt i diverse butikker i Surnadal i tillegg til at låtene blir distribuert på iTunes, Spotify og Wimp. Sjøl om bandet skriver norske tekster, er de på bokmål, ikke dialekt.

- Nei, vi er ikke i Hyldbakk- og Sommerro-verden, sier Botten, som ikke legger skjul på at det ikke er spesielt lett å være musiker i Surnadal med M.A.G sin type musikk.

- Vi er et konsertband, vi driver ikke med bakgrunnsmusikk som må dempes for at folk skal få prate. Da er det ikke akkurat så mange plasser å spille.

Selve navnet M.A.G har ifølge Frank sPoon Botten ingen spesiell betydning.

- Det kan bety hva som helst. Vi tenkte i en periode å si noe nytt hver gang noen spurte hva forkortelsen sto for, "Mors Andre Gutt" og slikt. Nei, det starta egentlig med at vi har en kompis som ble kalt Mag, og vi kalte alle låtene våre noe med Mag - "Mag 1", "Mag 2" og så videre.

Hør M.A.G på Myspace her.

Se videoen til "Sammen har vi gått" her.