I kafeen_690x462

MIMR-samling på Rindal skimuseum

 

Museumskafeen _690x462.jpg

Den nye museumskafeen klar til å ta imot gjester

Ola T_690x462. heggem jpg

Onsdag ble gjestene ønska velkommen til bygda av ordfører Ola T. Heggem, og avdelingsleder Kari-Elin Bolme Løfaldli tok gjestene med på ”Veien hit og veien videre for Rindal skimuseum” med ord og bilder.

I kafeen_690x462[1].jpg

Etterpå holdt MIMR sitt årsmøte og gjestene ble tatt med på omvisning. Det ble uttrykt stor begeistring for et originalt og spennende bygg, og flere syntes var spesielt interessant å komme til et museum som enda ikke er helt ferdig, og høre om planene videre.

Om kvelden var det middag på Saga Trolheimen hotell, der de tilreisende også overnatta .

Liv Ramskjær[1]_690x462.jpg

Torsdag var det fagdag med tilreisende foredragsholdere. Liv Ramskjær, generalsekretær i Norges museumsforbund snakka over temaet ”Museer skal provosere, ikke bare bekrefte.”

Knut Wik og Kari Elin Bolme Løfaldli 2[1]_690x460.jpg

”Museumetikk- for hvem?” tok  Knut Wik for seg. Hen er senoiorrådgiver for regional utvikling og kulturutvikling i Sør-Trøndelag fylkeskommune, og har lang fartstid i ICOM (Intrenational Council of Museums). Knut Wik er for øvrig født og oppvokst på Løkken, og ikke helt ukjent i Rindal.

Kathrin Pabst_690x479.jpg

Siste foredragsholder var Kathrin Pabst, leder for forskning, forvaltning og formidling ved Vest-Agdermuseet.  Hennes tema var ”Kontroversielle tema på museum. Moralske utfordringer museumsansatte kan møte i sitt arbeid med utstillinger med følsomme tema.”

Alt i alt to vellykkede dager i Rindal på alle måter. Gjestene var fornøyd med både foredrag, opphold og forpleining.  Mat må det være vel slike tilstelninger, og på kjøkkenet stilte trofaste museumsvenner opp og gjorde sitt til at også den delen ble svært godt ivaretatt.

Dette ble en generalprøve på hvordan museumskafeen og museet vil fungere som forsamlings- og konferanserom. Noen justeringer må til, ser vi, men stort sett ser dette lovende ut.

Rindal skimuseum skal åpnes for publikum første søndag i Kulturvøkku, 29. juni