miljøfyrtårn gøran bolme

Miljøfyrtårn i Rindal

ITrollheimen as er nå godkjent og sertifisert som Miljøfyrtårns-bedrift. - Som en av få bedrifter i Rindal som har denne sertifiseringen, er vi svært stolte over å ha gjort dette grepet for bedrifta vår, sier daglig leder Gøran Bolme.

Bolme forteller at de har merka en stor interesse for å ta vare på naturen, kundene er blitt mer opptatt av natur og miljø nå enn tidligere. ITrollheimen as lever jo AV og I naturen,  når det nevnes at han er utdanna naturforvalter blir kundene ekstra lydhør.

- Det er mer og mer bevisste folk ute og reiser. Derfor har vi tatt ansvar og gjort dette grepet med å bli Miljøfyrtårn, sier Bolme. 

Det hele starta med at de fikk informasjon fra Næringshagen i Orkland om at det skulle arrangeres kurs og opplæring i hvordan bli et Miljøfyrtårn. De bestemte seg for å bli med og timinga vart nå forholdsvis grei, dette foregikk i vinter med svært rolige tider på grunn av Korona-restriksjoner.  Det var en omfattende prosess med 170 kriterier som skulle oppfylles. Dette hjalp dem også til å få på plass mange rutiner som de måtte ha i orden likevel, men som hadde vært satt på vent fordi det alltid var så travelt.  De fikk også på plass alt innen arbeidsmiljø på arbeidsplassen, HMS og risikoanalyser. Dette har gjort at bedrifta er veldig bevisst på innkjøp, drivstoff, strømforbruk; alt de gjør skal være i henhold til det å være et Miljøfyrtårn. 

- Vi bestemte oss for at nå skal vi gjøre det skikkelig, det vart ei bevisstgjøring av seg selv, sier Gøran.

ITrollheimen as har nå både kontoret på Øvre Dalen i Rindal, Trollhøtta og Trollheimstunet i Helgetunmarka godkjent og i henhold til rutinene som kreves for å være Miljøfyrtårn.  Sertifiseringa er også viktig i forhold ti anbud på forskjellige jobber de kan gjøre. Som Miljøfyrtårn er bedrifta favorisert i forhold til dem som ikke har det.

Gøran Bolme oppfordrer enda flere i regionen til å bli Miljøfyrtårn, det er litt arbeid med sertifiseringa, men veldig verdt det når alt er i boks.

Les mer om Miljøfyrtårn : https://www.miljofyrtarn.no/virksomhet/om-oss/dette-er-miljofyrtarn/

miljøfyrtårn itrollheimen_690x518.jpg