Tirsdag
Tirsdag Skyet
17°
Skyet
Flau vind
Onsdag
Onsdag Regn
Regn
Laber bris
IMG_20200522_134354

Midtnorsk bil- og bobilformidling åpner i Surnadal

I dag, fredag 22. mai, åpner Haldor Aasbø og sønnen Arnstein Midtnorsk bil- og bobilformidling i Surnadal. Forretningen ligger i samme bygget som T. Sylte Bil i Røtet.

– Det er klart at det er sommeren som er den viktigste tiden for oss, men dette er en helårsgesjeft, sier Haldor Aasbø. Han er erfaren i bransjen, og kommer fra Juro Caravan I Malmefjorden, der han har jobbet både som verkstmester og selger I 6 år. Sammen med sønnen Arnstein satser han nå på salg av nye og brukte bobiler I Surnadal. I tillegg tilbyr de seg å selge bobiler på vegne av kunder, såkalt kommisjonssalg. De vil også selge pesonbiler etter hvert, men hovedvekten vil være på bobiler.

Arnstein studerer for tiden Markedsføring og ledelse ved BI i Trondheim, og vil pendle fram og tilbake mellom studiene og forretningen i Surnadal.

IMG_20200522_134452.jpg
Arnstein Aasbø studerer i Trondheim, men vil pendle til Surnadal og Midtnorsk bil-og bobilformidling.
 

Bobilbruk trenger ikke bare begrense seg til sommerhalvåret. Bobiler I dag er også egnet til bruk på vinteren. Haldor Aasbø sier at han har bodd i bobilen i Malmefjorden i 6 år. Han forteller også at han har en sønn som driver aktivt med ski, og at de reiser mye rundt på vinteren med bobilen. Spesielt husker han en gang de overnattet i Sverige I 27-28 minusgrader. Det gikk greit, verken mennesker eller vann frøs.

Haldor Aasbø legger ikke skjul på at koronasituasjonen har framskyndet åpninen av forretningen. Bobilmarkedet har eksplodet i det siste.

– I dag er det største problemet å få tak i biler, sier han. Det har vært leveringsvansker på nye biler på grunn av koronapermitteringer og -dødsfall i Tyskland og Italia. Dermed støvsuges bruktbilmarkedet. I Malmefjorden opplevde vi permitteringer, men så plutselig eksploderte markedet, og sist jeg var innom så butikken ut som Rema 1000 på en lørdag, smiler Aasbø.

Å feriere i eget land er trenden I år, og da er det mange som velger bobilferie.

Anne Grethe Tunheim er en av de som er innom Midtnorsk bil- og bobilformidling på åpningsdagen. Hun forteller at hun og mannen er her for å kikke seg rundt. I dag har de båt, men kan gjerne tenke seg å prøve noe nytt.

– Så langt er det bare drømmer, smiler hun.

IMG_20200522_134704.jpg
Anne Grethe Tunheim er en av dem som kikker på bobiler på åpningsdagen.
 

Det kommer stadig flere innom butikken. Arnstein og Haldor Aasbø slår av en prat med potensielle kunder. De har forventninger om godt salg i sommer. Haldor Aasbø er fornøyd med åpningsdagen så langt.

– Klokka er halv elleve, og vi har allerde hatt vårt første salg, smiler han.