Lørdag
Lørdag Delvis skyet
Delvis skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Klarvær
Klarvær
Stille

Metallinnsamlinga er igang

Metallinnsamlinga som Rindal kommune arrangerer i samarbeid med Bondeorganisasjonene i Rindal, Rindal Næringsforum og Retura er i gang, og kontaineren ved T- komponentbygget er allerede full! Den blir bytta ut så snart Retura får kabalen sin til å gå opp.

IMGP6981x.JPG

Innsamlinga er først og fremst retta mot gårdbrukere, men bedrifter og private kan også levere.

Det er satt ut seks containere rundt om i kommunen. Det er gratis å levere metall. Se merking på containerne for mer informasjon.

IMGP6980.JPG
Ole Johan Skjærli, skog- og miljørådgiver i Rindal kommune, Lars Jacob Løset, Rindal Bondelag og Sigmund Moen Trønsdal, Rindal Bonde- og småbrukarlag er godt fornøyde med første dagen av metallinnsamlinga.

De konstaterer at kontaineren ved T-komponentbygget er full før første dag. Nå håper de at Retura klarer å bytte kontainere etter hvert som de blir fulle. Mindre gjenstander kan sjølsagt leveres på gjenbruksstasjonen i åpningstida.

Her er oversikt over oppsamlingsplasser og kontaktpersoner:

  • Lomunda grendahus. Jan Atle Møkkelgård.
  • Lomundsjø, gamleskolen. Jan Sturla Jensvold.
  • Rindalsskogen, starten på Furuhaugmarkvegen. Torgrim Furuhaug.
  • Bolme, Torshall. Marvin Røen.
  • Romundstadbygda, Kirkholt. Lars Kirkholt.
  • Rindal sentrum, T-komponentbygget. Lars Jakob Løset.

IMGP6984.JPG
Sigmund Moen Trønsdal konstaterer at kontaineren ved Torshall har god plass enda.

Maskiner må være tømt for olje og drivstoff. Store kjøretøy skal ikke oppi containerne. Dersom noen har store gjenstander eller store mengder med metall kan de ta kontakt med Retura og det kan hentes etter avtale.

Bakgrunnen for innsamlinga er «Plan for opprydding av avfall, forurensning og ulovlig brenning 2018-2022» som ble vedtatt av driftsstyret i Rindal kommune 28.08.18. Les mer på Rindal kommunes nettsider.

Tips en venn Skriv ut