Berit Storholt ingress

Mental styrke – fysisk balanse

«Jeg er den kvinnelige Askeladden fra skogen i Rindal», skriver Berit Storholt på sin flunkende nye hjemmeside. Der har hun samlet utfyllende informasjon om sin bakgrunn, utdanning og produktene hun tilbyr. Trollheimsporten møtte Storholt i naturskjønne omgivelser i Løsetlia, omgitt av et stort uteområde og flotte bygninger som huser mye potensial for fremtida.

Storholt begynte som allmennlærer i Rindal, men kjente snart på et ønske om å skape sin egen arbeidsplass med tilhørende selvstendighet og fleksibilitet.

- Jeg hadde fast jobb og god økonomi, men det var stadig en lengsel etter «noe mer», det å bruke kreativiteten min og ressursene mine i større grad, sier Storholt.

 

Leve ekte, leve nå!

Etter en inspirerende jobb på Surnadal trenings- og velværesenter og en givende jobb som avdelingsleder på Rindalshuset, gikk hun ut i mammaperm og fant der sin retning i livet. Den nye veien tok henne til Mental styrke – fysisk balanse. Steg for steg hentet hun gradvis frem sine verdier, talenter og ressurser og var klar for å leve livet fullt ut. Hun tok rett og slett en «Ryddesjau», som hun selv kaller det: en mental prosess hvor målet er å finne tilbake til seg selv og bygge selvtillit og selvfølelse ut ifra hver enkelt sine behov og mål. Ryddesjauer kan virke effektivt for alle som kjenner på lite energi, tungsinn og utmattelse i hverdagen.

- Ikke la andre skape ditt liv for deg, er oppfordringen fra Storholt.

I løpet av permisjonen slukte Storholt bøker innen flere fagområder; kosthold, trening og NLP coaching, for å nevne noen. Sistnevnte, Nevro Lingvistisk Programmering, handler kort fortalt om hvordan vi bruker våre sanser til å oppleve verden og oss selv samt om kommunikasjon med oss selv og andre. Man bevisstgjøres på hvilke valg man tar og hvordan man kan ta ansvar for eget liv.

Det er nettopp slike ting Storholt som veileder og coach kan bistå med. Å hjelpe andre til å finne sine veier og drømmer ligger Storholts hjerte nært, og da hun har gått de samme veiene selv, og erfart hvor mye mot det kreves for å gjøre endringer, er hun godt skikket til jobben. Men Storholt bringer ikke bare erfaring til bordet. Hun har også en svært allsidig og bred utdanning som pilatesinstruktør, treningsveileder, mindfulnessinstruktør, kostholdsveileder, NLP Coach og, innen våren er omme, helse- og frisklivscoach samt businesscoach.

 

Ekte tanker, ekte mat

Ekte tanker og ekte mat er plassert i hovedsetet hos Storholt. Hun mener det er helt avgjørende å lytte til balansen i kroppen, fordi kropp og sinn skaper en helhet.

- Det er mange følelser knyttet til mat, alt fra behov til tvangstanker og sosiale situasjoner. Derfor er det også viktig å vite at de nødvendige endringene må skje på identitetsnivå, sier Storholt. Først da skjer en varig holdningsendring som vil føre til resultater, snarere enn hvis man følger generiske «oppskrifter» og dietter i media. Man må spørre seg hvorfor en livsstilsendring er viktig for akkurat meg, forklarer Storholt. Ofte er man ikke bevisst på hvilke valg man tar, men med en bevisstgjørende samtale hvor man også lærer seg mentale prosesser og teknikker for å takle vanskelige situasjoner kan man oppdage ting man aldri hadde tenkt på selv.

Storholt er som nevnt ingen tilhenger av dietter.

- Alle har ulike behov og utfordringer, og allergi og intoleranse skaper et behov for veiledning, mener Storholt. Hun tror på ekte mat, det vil si opprinnelig mat som har en evolusjonær tilnærming og som ligger nærmest det hun definerer som det naturlige. Det betyr reduksjon i karbohydrater og minimalt med industriell mat.

- Genene våre er ikke tilpasset industriell mat og den eksplosive bruken av gluten og melk, forklarer hun og trekker paralleller til en stor økning i glutenallergi og laktoseintoleranse. Storholt har selv en liten gutt som ble født med mange matallergier, og det utløste en interesse for å finne ut mer om kosthold. På Tunsberg Medisinske Skole fant hun svar gjennom utdanning innen kostholdsveiledning med fokus på å spise minst mulig bearbeidet mat, med andre ord det som mennesket er genetisk tilpasset å spise.

 

Berit Storholt grønt.JPG

Foto: beritstorholt.no

 

Finner svar i naturen

Berit Storholt legger stor vekt på at hver og en har ansvar for eget liv samt at det er den enkeltes mål og ønsker som er viktige – ikke hva Storholt måtte tro og mene om din livssituasjon eller mål. All veiledning tar utgangspunkt i hver enkelt sine mål, erfaringer og livssituasjon. Det må ikke nødvendigvis være fokus på knallharde økter i treningsstudio om man ønsker livsstilsendringer, for eksempel.

- Trening må tilpasses hver enkelt og være lystbetont, fastslår Storholt. Selv ser hun stor verdi i pilates, som er skånsom mot rygg, nakke og kjernemuskulatur. Storholt finner også mye å hente i naturen.

- Drømmen er å kunne ta med grupper ut i naturen. Naturen har uendelige - og uante – muligheter, smiler Storholt. – Å kjenne på tilstedeværelsen og å finne en indre ro kan gi oss muligheten til å ta tak i de ekte tankene.

 

Berit Storholt tilbyr løsninger for bedrifter, idrettslag, kursgrupper og enkeltpersoner innen kosthold, livsstilsendring og mental trening – for å nevne noe. Hennes arbeidsområde ligger primært i Trondheim, Rindal og Surnadal (STV), men hun er også tilgjengelig på telefon og Skype samt besøk hos bedrifter og lag.

 

Se beritstorholt.no for mer.