Terje Rye Bjørnås

Med Terje i Sør-Afrika

(17.4.04) Terje Rye Bjørnås (18 i år) er dette skoleåret utvekslingsstudent ved en videregående skole i Simontown ved Cape Town, ut mot Kapp Det gode håp (Terje bakerst på bildet, med hodet på skakke). I går sendte han sju bilder hjem til Austigard Grytbakk, og sa med en gang ja til at Trollheimsporten kunne få låne dem. Etter hva vi forstår, går det nesten dagstøtt SMS-meldinger mellom Rindal og Sør-Afrika! Og 23. juni er skoleåret omme der nede. Mor Jorunn har skrevet noen kommentarer også, se "Les mer".
Norsken og svensken og dansken
På dette bildet er det elever fra Simonstown high school som er på studentleadercamp i Bainskloof. De tre "lueløse" skandinavene som er utvekslingselever ved skolen ses ved siden av hverandre i bakerste rekke, danske Benjamin til venstre, norske Terje i midten og svenske Daniel til høyre. Skolens viserektor, Mr. Jaco Visser, som står i rød genser foran skandinavene, legger ferieturen sin til de tre utvekslingselevenes hjemland i sommer. I juli kommer han til Rindal.

Det har jo vært et opplevelsesrikt år for ham, etter det jeg har forstått. I mars var han så heldig at han var en av tre elever som ble utvalgt til å representere sin skole i et møte med Sør- Afrikas finansminister Trevor Manuel i nasjonalforsamlingen. De fikk være i nasjonalforsamlingen en hel dag, men der var det selvsagt fotoforbud. Men de ble lovt at de skulle få tilsendt bilde tatt sammen med finansministeren. Om så har skjedd vet jeg ikke.

Dyrebildene

I påska arrangerte STS (Student Travel Service) safari for utvekslingselevene de har i Sør- Afrika. Det var tolv europeere (4 norske, en danske, to svensker, fem tyskere) og ei fra Brasil som tilbrakte 10 dager sammen på safari. Dette bildet er av impalaer i Krügerparken som ligger på grensa til Mosambik (13 timers busstur dit fra skolen…). Krügerparken er en av verdens største nasjonalparker – 19 000 kvadratkilometer.

Bildetekstene under her gjenspeiler at Terje hadde en noe annerledes påsketur enn vi her oppe under Nordpolen er vant til:
Løvemor på termittue i Skukuzaparken
Løvemor på termittue i Skukuzaparken
Danske Benjamin møter en elefant
Danske Benjamin møter en elefant
Gepard i Skukuzaparken
Gepard i Skukuzaparken
Impalaer med vikeplikt
Impalaer med vikeplikt
Neshorn
Neshorn
Leopard
Leopard
Norsken og svensken og dansken og sørafrikanerne
Norsken og svensken og dansken og sørafrikanerne