Surnadal husflidslag oppussing2

Surnadal Husflidslag pusser opp:

Med stort engasjement og malekost

I Surnadal Husflidslag sine lokaler på Nymoen skjer det mye i disse dager. Det er helrenovering av både kjøkken og toalett. Trollheimsporten møtte fem blide og ivrige damer i lagets sine lokaler, hvor de kunne fortelle om stor aktivitet med både latter og litt småskader undereis.

Bildet over: Disse damene og flere med, er slett ikke redd for å ta i et tak når det er behov. Fra venstre: Anny Haugen, leder, Lilliann Gravold, Jorhild Berit Halset, Gunhild Anne Hyldbakk og Oddbjørg Bolme.

Det er alltid stor aktivitet i lokalene til Surnadal Husflidslag og det er under daglig bruk så godt som året rundt kan Anny Haugen, leder i husflidslaget fortelle. Her er det aktiviteter både for voksne og barn gjennom veveringen, håndarbeidsdager og -kvelder, tilgang til symaskiner, og ikke minst barnas arbeidsstue som aktiviserer både barn, foreldre og besteforeldre. Se tidligere artikkel om barnas arbeidsstue i Trondheimsporten her.

Men stor aktivitet sliter også på lokalitetene, og ideen om å få renovert kjøkken og wc/vaskerom kom fort ut i praksis da den ble luftet for Harald Næss i Centrum Rør. Han var klar for oppstart på kort varsel, og ekstraordinært årsmøte bevilget 350.000 kroner til oppussingen. I forbindelse med slike prosjekt er det lett at det kommer uforutsette ting, og Surnadal Husflidslag ønsker å be både medlemmer og ikke medlemmer om å bidra med penger til tiltaket. De er i gang med en kronerulling hvor man kan vippse eller overføre penger på konto. Vippsnr er: 139131. Kontonr er 4040.55.04741. Skriv "kronerulling" under melding.

I tillegg til Centrum Rør, er Olav Karlstad engasjert som snekker, AS Elektro stå for det elektriske, og Happy Homes Sæterbø utfører oppretting og legging av gulv. Det er en del arbeide som må gjøres og mye vil også skje på dugnad. Mandag 28. mai inviteres alle som har lyst, til å bidra til maledugnad. I år vil det bli i stedet for vaskedugnad, forteller Anny Haugen. Oppmøte er kl 16.00, sier hun.

Det er allerede lagt ned en del timer med dugnadsarbeide. Seks ivrige damer brettet opp skjortearmene og plutselig var det gamle kjøkkenet revet og ute. Litt småskader ble det, men også mye latter underveis. Husflidslaget er veldig glade for at de har en avtale med Trollheimshallen om lån av toalett under denne perioden. Og damene som Trollheimsporten var i møte med, ville gjerne også takke Rita Bergmann for tegninger som hun har laget helt gratis til de, og også Grete Bergset som har tatt seg av bestillinger og henting av varer for laget. I tillegg gjør husnemnda, som består av Annmarit Betten, Jorhild Berit Halset og primus motor Oddbjørg Bolme en meget stor innsats, forteller Anny Haugen.

Surnadal husflidslag oppussing.png
Disse blide damene håper at mange vil bidra til kronerullingen de nå har satt igang, med å vippse elelr overføre penger til deres konto. Vippsnr og konto finner du lenger oppe på siden.

Link til Surnadal Husflidslag sin hjemmeside finner du her.

Surnadal Husflidslag er medlem av Trollheimsporten.