Helge Pedersen og Elisabeth Bolme

Med livsglede i fokus

Elisabeth Bolme startet eget firma i august i fjor da hun ble leid inn som treningsveileder på treningsgruppene til fysioterapeut Helge Pedersen. Nå tilbyr Elisabeth et vidt spekter av helsetjenester gjennom Bolme Coaching & Helse - med livsglede i fokus!

Vi treffer Elisabeth i Rindalshuset, der hun og fysioterapeut Helge Pedersen leder treningsgrupper flere ganger i uka. - For bare et år siden var det ikke i tankene mine å starte eget firma, sier hun. Men så kom muligheten til å bli med som treningsveileder sammen med Helge Pedersen her i Rindalshuset. Det var opprinnelsen til Bolme Coaching & Helse, som nå på nyåret er oppe og går med egen hjemmeside: www.bolmecoaching.no

Trude B Holte og Elisabeth Bolme.jpg
Her er det Trude B Holte som får veileding

Spinningrommet.jpg
Ei treningsgruppe i spinningrommet

Helge Pedersen synes det er veldig bra for treningsgruppene at Elisabeth nå er med som veileder. Nå kan de gi mer individuell veiledning, og de kan bruke spinningrommet og treningsrommet samtidig. Treningen kan gjøres mer variert og allsidig. Elisabeth har kurs som kettlebellsinstruktør, og var timeinstruktør hos Bakken Helse allerede før hun begynte med dette. Hun er lidenskapelig opptatt av trening og har selv fått en mye bedre hverdag gjennom riktig styrketrening.

Elisabeth er utdannet hjelpepleier, og har tidligere arbeidet både på sykehus og på rehabiliteringsavdeling. Hun har arbeidet i hjemmesykepleien i Rindal i flere år. Hun har kurs innen legemiddelhåndtering, hjerte- og lungeredning og bruk av hjertestarter. I tillegg til de faste timene som treningsveileder er hun også tilkallingsvikar i barnehagene i Rindal, forteller hun. Med en allsidig jobb-bakgrunn kan Elisabeth tilby et bredt spekter av hjelpetjenester, også ekstra hjelp til eldre og pleietrengende.

Bolme Coaching og Helse tilbyr enkel treningsveiledning og veiledning og råd innen kosthold, alt etter behov. Men Elisabeth kan også hjelpe til med mye annet, som rydding og renhold, handleturer, gode samtaler og små aktiviteter, personlig hygiene (dusj, vask, neglestell hender og føtter), avlastning i hjemmet for pårørende eller reisefølge til lege, fysioterapi, kiropraktor, bassengtrening, tannlege, dagopphold o.l. Les mer på Bolme Coaching og Helse sin hjemmeside.

- Coaching og helse handler ikke bare om trening, sier Elisabeth. - Det handler om fysisk og psykisk helse. Det kan være trenings- og kostholdsveiledning, men også samtaler. Det viktigste er at man blir sett, og føler seg tatt på alvor uansett hvilke behov man har. Nedskjæringene innenfor helse- og omsorgssektoren går ut over de svakeste i samfunnet. Behovet for både fysisk og psykisk omsorg, spesielt for de eldre og uføre, er økende, mener hun. Det nye firmaet har blitt godt mottatt. - Jeg har allerede fått flere henvendelser, både fra Rindal og Surnadal, forteller Elisabeth.