Strikkeweekend 2

Med høye hæler og strikkepinner

I januar fyller Marte Helgetun Vårsøg Hotell med hverdagsluksus for strikkegale når hun og hotellet inviterer til strikkeweekend med bokbad, moteoppvisning og festmiddag. Fordi du fortjener det.

Strikkeweekenden 22.-24. januar arrangeres i forbindelse med lanseringen av Marte Helgetuns nye bok «Strikketid». Redaksjonssjef i Gyldendal Forlag Jan Swensson kommer, det gjør også Martes faste fotograf Nathan W. Lediard. Begge vil være til stede på lørdagens bokbad, en helt ny opplevelse for strikkebokforfatteren selv, som lover underholdning fra scenekanten. Samme kveld blir det moteshow med fremvisning av de nye modellene som blir å finne i boka, etterfulgt av en festmiddag.

Selve boklanseringen skjer på fredag, da vil Marte være til stede for signering. Begge de forrige bøkene til Marte har vært det hun kaller «søt» strikk for barn, men med denne boka slår hun et slag for strikking kun for voksne. Derfor har hun fylt boka med elegante og tidløse hverdagsplagg, som gjerne er litt tøffe. Marte ønsker å gå litt vekk ifra de tradisjonelle strikkeplaggene man for eksempel finner på Husfliden, men presiserer at det finnes mange vakre kofter. I boka velger hun snarere å ta pulsen på motebildet.

- I boka vil du finne strikkede klær man finner i motehusene. Den vil være helt fri for kofter, smiler hun.

Fokuset er dessuten stort på egentid og strikkeglede som hverdagsluksus, samt enkle teknikker som gjerne bryter litt med tradisjonene. Symaskina har ikke vært fremme en eneste gang, men Marte fokuserer heller på å finne nye måter å designe og lage plagg på.

- For min del handler det om å finne tid til det som gir meg påfyll. Gjøre hver dag til et godt sted å være. Når ungene er lagt, og dagens kabal har gått opp, da er det min tid, min strikketid. En liten dose hver dag gir meg rom til å senke skuldrene og bare være meg. Det er dette jeg kaller hverdagsluksus, sier Marte.

Nå håper hun derfor å nå ut spesielt til småbarnsforeldrene som stort sett strikker for andre, og ikke for seg selv. Marte understreker samtidig at nybegynnere er like velkomne som de mer erfarne strikkerne. Weekenden er for alle som har interesse for strikking, og er ment å fungere som en form for rekreasjon – krydret med en liten dose bobler i glasset og høye hæler.

Martes gårdsbutikk er åpen hele helga, og i Den Glade Laks på hotellet vil det bli en «base» for alle strikkegale, forteller hotellets arrangementansvarlig Øyunn Aune. Her kan man ta med seg strikketøyet og dele erfaringer og gode historier over en kopp te. Noen av plaggene fra den nye boka blir utstilt på hotellet.

Både Marte, Øyunn og den selverklært strikkegale Kari Heggset forventer at hotellet blir fylt til randen av strikkegale, både de som kommer langveis fra og de lokale. Bookingen blir klar på Martes nettsider i løpet av dagen, så her gjelder det å være rask på labben. Tilbudene er mange, fra en pakkeløsning for hele helga til enkeltarrangementer, så her kan man plukke fra øverste hylle det man vil være med på, sier Marte.

Fra Strikketid Marte Helgetun foto Lediard_690x437.jpg

En smakebit på bildene fra den nye boka. Alle foto: Nathan W. Lediard.