ødegaard ingress

Med blikk for stjernene

Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard og sci-fi-forfatter Anne Mette Sannes trollband publikum i alle aldre med et fyrverkeri av et astroshow i Storstuå onsdag kveld. I løpet av nitti svært energiske minutter ble publikum tatt med inn i et univers av planeter, stjerner, galakser, romsonder, meteoritter og merkelige fenomener.

Ad-Astra 2222 er navnet på showet som Røed Ødegaard og Sannes turnerer landet rundt med. Ad-Astra er et latinsk uttrykk som betyr "mot stjernene". Onsdag kveld var det Surnadal Kulturhus som fikk gleden av å få besøk av stjerneparet.

Det er rett og slett umulig å ikke bli revet med av det energiske ekteparet, som til de grader lever og ånder for astrologien og verdensrommet. Showet var profesjonelt til fingerspissene og en fornøyelig blanding av fiksjon og fakta. Flotte bilder, filmer og animasjoner krydet med tøffe lydeffekter ga publikum en lærerik opplevelse.

De rundt 200 i salen fikk servert spennende fakta om hva vi kan vente oss av fenomener i nær og fjern fremtid. På innpust og utpust snakket Ødegaard og Sannes om exoplaneter, sorte hull, liv på andre planeter, metoritter og delte tanker om solsystemets mulige fremtid.

Etter showet signerte astroparet bøker og filmer i foajeen. I tillegg fikk alle som ville, se og ta på metoritter, noe som var svært populært blant de mange fremmøtte.

ødegaard sannes.jpg

astro autograf.jpg

astro autograf2.jpg

ødegaard sannes2.jpg

ødegaard.jpg

ødegaard2.jpg

sannes.jpg

I følge Sannes og Ødegaard kan Skei se slik ut i 2222:

skei 2222.jpg