Matchvinner i comebacket

Bjørnar Dalsegg Sæter gjorde comeback i surnadalsdrakta i søndagens hjemmekamp mot Malmefjorden/Ekko/Aureosen. Da fem minutter gjenstod var stillingen 2 - 2, men superspissen sørget for hjemmeseier og ellevill jubel på Syltøran stadion.

Surnadal fikk en pangstart på kampen med scoring av Sander Smevoll allerede i det 4. spilleminutt, men resten av omgangen var det gjestene som styrte. Utligningen kom i det 17. spillleminutt, og etter en knapp halvtime ut i kampen fikk bortelaget tildelt straffe som gikk i tverrliggeren og ut. Like før pause fikk gjestene tildelt et nytt straffespark, og denne gangen gikk ballen i mål. Malmefjorden/Ekko/Aureosen gikk til pause med ledelse 2 - 1.

Like før pause var det klart for comeback av Surnadals storscorer, Bjørnar Dalsegg Sæter, og i det 71. spilleminutt ble Helge Drøpping byttet inn for hjemmelaget. Det skulle vise seg å være et genitrekk av trener Webjørn Holten. I det 77. spilleminutt utlignet Helge Drøpping til 2 - 2, og det ble nytt liv i kampen. Avgjørelsen skulle komme fem minutter før slutt. Sander Smevoll fant Bjørnar Dalsegg Sæter som i kjent stil satte ballen sikkert i mål. Kampen endte med hjemmeseier 3 - 2, og Surnadal klatret til 5. plass på tabellen med 18 poeng.

Dalsegg Sæter setter inn den avgjørende scoringen

Dalsegg Sæter har spilt for 3. divisjonsklubben Ullern i år, men har meldt overgang tilbake til moderklubben og skal bidra så mye han kan frem mot høstsesongen.

- Jeg har ikke spilt fotball på to måneder. I april tok jeg avgjørelsen om å ta en pause fra fotballen. Det ble for mye med både jobb, studier og fotball. Jeg har trent en god del, og lekt meg med ball, men kamp er det lenge siden jeg har spilt. Det var utrolig deilig å kjenne på at det var gøy med fotball igjen, og det er alltid like artig å spille for Surnadal, sier Dalsegg Sæter.

Hvor mye ser du for deg å kunne bidra fremover?
- Jeg håper at jeg kan være med på de aller fleste kampene frem til sommerferien starter. Når høsten kommer så drar jeg tilbake til Oslo, sier han.

Bjørnar Dalsegg Sæter, Sander Smevoll og Helge Drøpping scoret målene for Surnadal

Kampfakta Surnadal - Malmefjorden/Ekko/Aureosen 3 - 2 ( 1 - 2 )